Στο πλευρό των δικηγόρων ο υπουργός Δικαιοσύνης

Μια νέα εποχή στη σχέση των δικηγόρων με την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης σηματοδοτεί η παρουσία του υπουργού Μιχάλη Καλογήρου στη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος. Οι δικηγόροι έθεσαν στον υπουργό τα θέματα που τους απασχολούν, ενώ ο κ. Καλογήρου αναγνώρισε πως ανακύπτουν ζητήματα τα οποία πρέπει να ρυθμιστούν, υπογραμμίζοντας με νόημα ότι αυτό θα γίνει «ύστερα από θεσμικό διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».

Ενδεικτικό του καλού κλίματος είναι το γεγονός ότι η Συντονιστική Επιτροπή σε ανακοίνωσή της εξέφρασε την ικανοποίησή της για την παρουσία του υπουργού στη συνεδρίαση, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, πως «σηματοδοτεί τη συναντίληψη για την εκατέρωθεν απαιτούμενη συνεργασία και τον σεβασμό των μερών στο πλαίσιο της επίτευξης του θεσμικού τους ρόλου».

Στον υπουργό τέθηκε σειρά θεμάτων, μεταξύ των οποίων η τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου για την υποχρεωτικότητα της διαμεσολάβησης, η καθυστέρηση στην καταβολή αμοιβών για παροχή νομικής βοήθειας, η προώθηση θεσμικών μεταβολών για την ενθάρρυνση της διαιτησίας στους δικηγορικούς συλλόγους, η προώθηση της ηλεκτρονικής δικαιοσύνης (e-justice), η ενίσχυση της οικονομικής και της διοικητικής αυτοτέλειας των δικηγορικών συλλόγων, η αποτροπή του φαινομένου των ποινικών δικών χωρίς την παρουσία του συνηγόρου υπεράσπισης κ.ά.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, από την πλευρά του, επιφυλάχθηκε να μελετήσει όλες τις προτάσεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα