Ευρω-βραβείο στον π. Αντώνιο

Μεγάλη αναγνώριση για το κοινωνικό έργο του λαμβάνει σήμερα σε επίσημη τελετή στις Βρυξέλλες ο εμπνευστής της Κιβωτού του Κόσμου πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου, που πρόκειται να τιμηθεί με το βραβείο του «Ευρωπαίου Πολίτη» για το 2018Για περισσότερο από δύο δεκαετίες η Κιβωτός αποτελεί ένα ασφαλές καταφύγιο για ορφανά παιδιά, παιδιά που έφυγαν από το σπίτι τους με παρέμβαση εισαγγελέα, καθώς και για κακοποιημένες μητέρες, στις οποίες εκτός από στέγη προσφέρονται παράλληλα ψυχολογική και νομική κάλυψη.

Παράλληλα, εκτός από τις εγκαταστάσεις σε Αθήνα, Βόλο, Ιωάννινα και Χίο, που εξυπηρετούν όσους φιλοξενούνται στους χώρους, η Κιβωτός απευθύνεται και σε εκείνους που αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα σίτισης και ιατρικής περίθαλψης. Στο πλαίσιο αυτό λειτουργούν φαρμακείο, πολυϊατρείο, οδοντιατρείο και κοινωνικό παντοπωλείο. Τα παραπάνω δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν χωρίς τη συμβολή των εθελοντών, οι οποίοι αυτή τη στιγμή ξεπερνούν τους 3.000.

Ολα άρχισαν το 1998, όταν ο νεαρός τότε παπάς από τη Χίο άρχισε την ιερατική δράση του στον Κολωνό, μια περιοχή με υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας. Οταν αποφάσισε να προσεγγίσει τα παιδιά, τα οποία, αντί να βρίσκονται στο σχολείο τους, σύχναζαν στην κεντρική πλατεία, δεν φανταζόταν ότι η κίνησή του αυτή θα αποτελούσε την απαρχή ενός σπουδαίου ανθρωπιστικού έργου που θα άλλαζε προς το καλύτερο τη ζωή εκατοντάδων ανηλίκων.

Οσο περνούσε ο καιρός, όλο και περισσότερα παιδιά τον εμπιστεύονταν, ενώ οι μεγάλοι βοηθούσαν εθελοντικά στο έργο του μόλις συνειδητοποιούσαν τις προθέσεις του. Κάπως έτσι γεννήθηκε η Κιβωτός του Κόσμου, η οποία μέχρι σήμερα έχει λάβει δεκάδες διακρίσεις από Ελλάδα και εξωτερικό.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα