Η Ξένη Δημητρίου μετέτρεψε τον Αρ. Πάγο σε γραφείο παραπόνων

Πρωτοφανής κίνηση από την Ξένη Δημητρίου! Καλεί πυροπλήκτους από το Μάτι στον Αρειο Πάγο για… τσάιΣε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τον θόρυβο που προκλήθηκε γύρω από την εισαγγελική έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου προχώρησε σε μια ασυνήθιστη κίνηση, απευθύνοντας κάλεσμα στους πυροπλήκτους, εφόσον έχουν αμφιβολίες για την ειλικρινή διάθεσή της να ολοκληρωθεί άμεσα η έρευνα, να συναντηθούν μαζί της. 

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός, με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Αρείου Πάγου, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε «όσους εκ των πληγέντων από τις πυρκαγιές, συγγενείς θυμάτων κ.λπ. διατηρούν αμφιβολίες για την ακλόνητη θέληση και απόλυτη στάση» της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου να ολοκληρωθεί άμεσα η προκαταρκτική εξέταση και να αποδοθούν ποινικές ευθύνες να καλέσουν σε συγκεκριμένες τηλεφωνικές γραμμές (210-6419175 και 210-6419331) για ραντεβού.

Στην ανακοίνωσή της, η κυρία Δημητρίου μιλά για δήθεν παρέμβασή της στην εισαγγελική έρευνα με σκοπό την καθυστέρησή της, υπενθυμίζοντας ότι η προκαταρκτική εξέταση ξεκίνησε με δική της παραγγελία, ενώ παράλληλα αφήνει αιχμές σε βάρος των μέσων ενημέρωσης για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν την υπόθεση.

Ωστόσο, δεν αναφέρεται στο γεγονός ότι το θέμα προέκυψε με αφορμή δικό της έγγραφο, το οποίο εστάλη στον τότε προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών και επικεφαλής της έρευνας Ηλία Ζαγοραίο, την ώρα που οι πληροφορίες ανέφεραν ότι βρισκόταν ένα βήμα πριν από την κλήση των βασικών πρωταγωνιστών με την ιδιότητα του υπόπτου. Με δική της παραγγελία ζητήθηκε να περιληφθεί στην ογκωδέστατη δικογραφία το πόρισμα του διοικητικού ελέγχου που διέταξε μόλις στις αρχές Σεπτεμβρίου η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου και ενώ ο εισαγγελικός λειτουργός είχε ήδη στα χέρια του τα συμπεράσματα πραγματογνώμονα που ο ίδιος είχε ορίσει, αλλά και πλήθος καταθέσεων και στοιχείων που είχε συλλέξει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Τη δημοσιοποίηση της κίνησης Δημητρίου και τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε ακολούθησε νέα διευκρινιστική παραγγελία της προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών, στην οποία τόνιζε ότι παρανοήθηκαν η προηγούμενη, αλλά και η ανακοίνωση του κ. Ζαγοραίου, όπου γινόταν λόγος για παρερμηνεία της αρχικής παραγγελίας. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη επιστολή-ύμνο στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου δεν διευκρινίζεται ποιος παρερμήνευσε τα γεγονότα.

Το αποτέλεσμα ήταν ο κ. Ζαγοραίος, με εντολή της κυρίας Δημητρίου, να παραμείνει στη θέση του, αν και επρόκειτο να μετακινηθεί στο Εφετείο, μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυρία Δημητρίου, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από το «πάγωμα» της έρευνας, έγινε αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών τόσο συνηγόρων που εκπροσωπούν συγγενείς θυμάτων όσο και πυροπλήκτων, και υποχρεώθηκε να δώσει εξηγήσεις για τις ενέργειές της, προκειμένου να πέσουν οι τόνοι. Στο πλαίσιο αυτό εκτιμάται ότι εντάσσεται και η πρωτοβουλία της για την ανάρτηση-κάλεσμα, η οποία δεν έχει προηγούμενο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα