Οργή στη Λέσβο για το γκρέμισμα του σταυρού! Ουδείς αντιδρά

Ετοιμάζονται να τον υψώσουν και πάλι πολίτες του νησιού

Ούτε φωνή ούτε ακρόαση... Εκκωφαντική είναι η σιωπή όλων των αρμοδίων σχετικά με την απίστευτη και θρασύτατη ενέργεια αγνώστων, οι οποίοι κατέστρεψαν το σύμβολο της Ορθοδοξίας, τον τσιμεντένιο σταυρό που είχε τοποθετηθεί στη βραχώδη ακτή Απελή, κάτω από το κάστρο της Μυτιλήνης. 

Τη στιγμή που οι απλοί πολίτες της Λέσβου έχουν ξεσηκωθεί και ετοιμάζονται να πληρώσουν οι ίδιοι τα... σπασμένα, προκειμένου ο υπερμεγέθης σταυρός να ξαναστηθεί στο σημείο, η κυβέρνηση αλλά και όλοι ανεξαιρέτως οι τοπικοί φορείς επιλέγουν -προς το παρόν τουλάχιστον, αν και είναι ήδη πολύ αργά- να μην... εμπλακούν.

Ισορροπίες

Αραγε επιθυμούν να κρατήσουν ίσες αποστάσεις; Και αν ναι, από ποιους; Είναι ποτέ δυνατόν να μετατρέπεται σε εστία αντιπαράθεσης στη χώρα μας ένας σταυρός, το σύμβολο του χριστιανισμού;

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος σταυρός δημιουργήθηκε το καλοκαίρι χάρη στο μεράκι κάποιων χειμερινών κολυμβητών, οι οποίοι κάνουν τα μπάνια τους στη συγκεκριμένη ακτή, που βρίσκεται στην περιοχή Τσαμάκια. Οι συγκεκριμένοι πολίτες μάλιστα έφτιαξαν μία δυνατή τσιμεντένια κατασκευή και πλήρωσαν οι ίδιοι τα έξοδα. Ωστόσο, φαίνεται πως αυτή η κίνηση δεν άρεσε σε μη κυβερνητικές οργανώσεις που δρουν στη Λέσβο, οι οποίες αμέσως μετά τη δημιουργία του σταυρού ζήτησαν την απομάκρυνσή του... Υπενθυμίζεται η οργισμένη αντίδραση της Κίνησης «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο», τα μέλη της οποίας χαρακτήρισαν την τοποθέτηση του σταυρού «προσβλητική για το σύμβολο του χριστιανισμού, σύμβολο αγάπης και θυσίας και όχι ρατσισμού και μισαλλοδοξίας»...

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση τότε ανέφερε: «Προ ημερών άγνωστοι τοποθέτησαν στη θέση Απελή Μυτιλήνης επί του αιγιαλού τσιμεντένιο σταυρό μεγάλου μεγέθους ώστε με τον τρόπο αυτόν να αποτρέπονται αλλόθρησκοι (προφανώς πρόσφυγες και μετανάστες) να προσέρχονται για κολύμβηση.

«Θυμίζει... τάφο»

Η πράξη αυτή είναι παράνομη, αντιαισθητική (θυμίζει τάφο), αλλά κυρίως προσβλητική για το σύμβολο του χριστιανισμού, σύμβολο αγάπης και θυσίας και όχι ρατσισμού και μισαλλοδοξίας»...

Ωστόσο, από τη στιγμή που έγινε γνωστός ο απίστευτος βανδαλισμός και ενώ η Πολιτεία αρνείται να πάρει θέση, οι κάτοικοι της Λέσβου δεν έχουν μείνει με σταυρωμένα χέρια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θεωρείται βέβαιο πως τις αμέσως επόμενες ημέρες ο σταυρός θα ξαναχτιστεί, αυτή τη φορά με πιο γερά θεμέλια.
Απλοί πολίτες έχουν ξεσηκωθεί και εμφανίζονται αποφασισμένοι να συμβάλουν οικονομικά για να βρεθεί ξανά ο σταυρός, το σύμβολο της Ορθοδοξίας, στη θέση του. Μάλιστα, το facebook τα τελευταία 24ωρα έχει κατακλυστεί από ομάδες και χρήστες που διαμηνύουν ότι ο σταυρός θα ξαναχτιστεί.

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Ούτε ένας δεν ενοχλήθηκε;

 

Τελικά και στραβός είναι ο γιαλός και στραβά αρμενίζουμε ως χώρα. Και αναφερόμαστε στη σιωπή που τήρησαν Εκκλησία, βουλευτές, κόμματα, Αυτοδιοίκηση και media για την απίστευτη βεβήλωση του συμβόλου της χριστιανοσύνης στη Λέσβο. Ο ιερός σταυρός (που, εντελώς συμπτωματικά, δεν ήθελαν κάποιες ΜΚΟ) γκρεμίστηκε, αλλά ουδείς ενοχλήθηκε και αντέδρασε. Η σιωπή όλων έρχεται να επιβεβαιώσει ότι αυτή τη χώρα την απασχολούν όλα τα άλλα, πλην των ιερών και των οσίων αυτής της έρμης πατρίδας. Κάνουν θέμα ακόμη και το αν στάξει η... ουρά του γαϊδάρου, αλλά για τα θέματα ταυτότητας των Ελλήνων υπάρχει σιωπή. Για να μην ενοχληθούν ποιος ξέρει ποιοι... Ούτε ένας δεν κινητοποιήθηκε ώστε να ξαναστηθεί. Ντροπή!

Νίκος Ελευθερόγλου

Αστυνομικοί Λέσβου κατά Ντουρουντού για το Προσφυγικό

Σάπια περιπολικά που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους, έλλειψη προσωπικού, με αποτέλεσμα την καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας και τη συνδρομή τους στις Μονάδες Αποκατάστασης της Τάξης όποτε παραστεί ανάγκη, είναι μόνο κάποια από
τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν και παραθέτουν
σε επιστολή τους προς τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Ελευθέριο Ντουρουντού τα μέλη της Ενωσης Αστυνομικών Λέσβου.
Αφορμή για την επιστολή διαμαρτυρίας τους στάθηκε η δήλωση του κ. Ντουρουντού σε συγκέντρωση αξιωματικών, κατά τη διάρκεια της οποίας ανέφερε ότι το δυσβάστακτο βάρος του προσφυγικού ζητήματος το σήκωσαν στις πλάτες τους οι αποσπασμένοι αστυνομικοί που πήγαν στο νησί.

«Κύριε γενικέ ...»

«Ξεχνάτε, κύριε γενικέ, ποιοι αστυνομικοί είναι αυτοί που καθημερινά κινούνται με τα “κινητά φέρετρα” σάπια περιπολικά, πράγμα για το οποίο δεν έχετε κάνει το παραμικρό. Ξεχνάτε, ακόμη και πρόσφατα, στην επέλαση του καιρικού φαινομένου “Ζορμπά”, ποιους καλέσατε μέσα στις 3 τα ξημερώματα να προσέλθουν στην υπηρεσία τους. Ξεχνάτε κάθε μέρα στα επεισόδια στο ΚΥΤ της Μόριας και στα μαχαιρώματα μεταξύ αλλοδαπών ποιοι καλούνται να καταστείλουν και να προβούν σε συλλήψεις» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στην επιστολή τους τα μέλη της Ενωσης, απαιτώντας στο εξής από τους διοικούντες να δείχνουν τον δέοντα σεβασμό προς το προσωπικό και το έργο που προσφέρει στην κοινωνία.