Αμετακίνητη η Ιταλία, πανικόβλητη η Ευρώπη

Με κάθε τρόπο η γερμανόδουλη Ε.Ε. ζητεί από τη Ρώμη να αλλάξει προϋπολογισμό. Σαλβίνι – Ντι Μάιο εμμένουν στο σχέδιό τουςΛυτοί και δεμένοι έχουν πέσει το τελευταίο διάστημα στην Ιταλία, προκειμένου να πειστεί -με κάθε τρόπο, εκβιαστικό ή μη- η Ρώμη να κόψει και να ράψει τον νέο προϋπολογισμό, όχι στα μέτρα του ιταλικού λαού, αλλά στα μέτρα της γερμανόδουλης Ε.Ε. 

Ωστόσο όσο οι μέρες περνούν, γίνεται ολοένα πιο σαφές στις Βρυξέλλες πως όσα έχουν πει το τελευταίο διάστημα οι Ματέο Σαλβίνι και Λουίτζι ντι Μάιο τα εννοούν και με το παραπάνω! Για ακόμα μία φορά χθες Τρίτη ο Σαλβίνι δήλωνε πως η κυβέρνηση δεν θα αλλάξει το σχέδιό της για αύξηση των δαπανών τον επόμενο χρόνο, διότι με τον τρόπο αυτό πρόκειται να περιορίσει την ανεργία και, παράλληλα, να τονώσει το εθνικό εισόδημα. «Προχωράμε ήρεμοι και με υπευθυνότητα. Δεν υπάρχουν Plan B ή υπαναχωρήσεις. Είμαστε πεπεισμένοι ότι τα προγραμματισμένα μέτρα του προϋπολογισμού θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και πλούτο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης.

Λίγες ώρες αργότερα κι ενώ το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,4%, σε χαμηλό επτά εβδομάδων, ελέω των ανησυχιών των αγορών για τις τρέχουσες εξελίξεις στην Ιταλία, και τα σπρεντ άγγιζαν τις 315 μονάδες βάσης, ο Τζουζέπε Κόντε απαντούσε στο ΔΝΤ που αναθεώρησε επί τα χείρω τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη της ιταλικής οικονομίας.

«Η οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας θα είναι μεγαλύτερη από τις προβλέψεις του ΔΝΤ. Εχουμε καταρτίσει με μεγάλη προσοχή τον νέο προϋπολογισμό της Ιταλίας» δήλωσε με σαφήνεια ο Ιταλός πρωθυπουργός, χωρίς να αφήσει περιθώρια… παρερμηνειών. Μετά τις τελευταίες πιέσεις που δεχόταν για ακόμα ένα εικοσιτετράωρο χθες η ιταλική οικονομία, τα μέσα ενημέρωσης της χώρας μετέδιδαν πως είχε προγραμματιστεί νέα κυβερνητική σύσκεψη για τον προϋπολογισμό, στην οποία επρόκειτο να συμμετάσχουν ο Τζουζέπε Κόντε, οι δύο αντιπρόεδροι της κυβέρνησης, Λουίτζι Ντι Μάιο και Ματέο Σαλβίνι, όπως και ο υπουργός Οικονομικών Τζοβάνι Τρία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα