Εθνική δωρεά ένα Ωνάσειο Μεταμοσχευτικό Κέντρο

Εμπρακτη συμπαράσταση στον δοκιμαζόμενο άνθρωπο χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τη νέα μεγάλη δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση...

...για τη δημιουργία του Ωνάσειου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου, κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση, δρα Αντώνη Παπαδημητρίου, τη διευθύντρια Πολιτισμού Αφροδίτη Παναγιωτάκου, καθώς και εκπροσώπους του ιδρύματος.

Ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι η δημιουργία του Ωνάσειου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου καλύπτει ένα μεγάλο κενό στο σύστημα υγείας και πρόσθεσε: «Είναι μία κορυφαία συμπαράσταση στον δοκιμαζόμενο άνθρωπο, ο οποίος έτσι αποφεύγει πια, στο μέλλον, και την πολυέξοδη δοκιμασία αλλά και την επώδυνη αβεβαιότητα του εξωτερικού». Παράλληλα, σημείωσε ότι η λειτουργία του Μεταμοσχευτικού Κέντρου θα δημιουργήσει και άλλη νοοτροπία στον τόπο μας σε ό,τι αφορά τη δωρεά οργάνων.

«Γιατί εκεί έχουμε ένα μεγάλο έλλειμμα. Μιαν άλλη νοοτροπία, που πρέπει να μας διδάξει ότι η δωρεά οργάνων είναι πραγματική προσφορά στον άνθρωπο. Είναι η υπέρτατη μορφή αγάπης και αλληλεγγύης» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαδημητρίου υπογράμμισε ότι στο Εθνικό Μεταμοσχευτικό Κέντρο θα γίνονται όλες οι μεταμοσχεύσεις συμβατών οργάνων. Επιπλέον, η δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση περιλαμβάνει ένα σύγχρονο Παιδοκαρδιολογικό και Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο, το οποίο θα καλύπτει τις ανάγκες όλης της χώρας και πέραν αυτής για τη συγκεκριμένη ομάδα παιδιών, τα οποία, δυστυχώς, έχουν ανάγκη από ένα τέτοιο κέντρο.