Εργαζόμενοι σε κατάθλιψη

Απαισιόδοξοι δηλώνουν επτά στους δέκα νέους, ένας στους δύο βλέπει ανεργία στο μέλλον, ενώ οι εργοδότες δεν σέβονται τα δικαιώματαΣτα όρια της… κατάθλιψης είναι οι εφτά στους 10 νέους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με νεότερη έρευνα της ΓΣΕΕ. Με βάση τα συμπεράσματα τα οποία προκύπτουν από την έρευνα κοινής γνώμης που πραγματοποιήθηκε από την εταιρία Alco για λογαριασμό του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ σε δείγμα 1.500 ατόμων, από τις 28 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου, το 70% των εργαζομένων, ηλικίας 25 έως 44 ετών, δηλώνει απαισιόδοξο για την πορεία της χώρας τους επερχόμενους μήνες. 

Επίσης, σε ποσοστό 66% οι μισθωτοί πλήρους απασχόλησης καθώς και το 78% των μερικών απασχολουμένων κάνουν δυσοίωνες εκτιμήσεις για την εξέλιξη των αμοιβών τους.

Την ίδια στιγμή, μόλις ο ένας στους τέσσερις απαντά ότι ο εργοδότης του σέβεται πλήρως τα θεσμοθετημένα εργασιακά δικαιώματά του. Στο ίδιο πλαίσιο, μόνο το 55% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι θα διατηρήσει τη θέση του τους επόμενους έξι μήνες. Επίσης χθες, μέσω του προέδρου της Γιάννη Παναγόπουλου, η ΓΣΕΕ «απάντησε» αρνητικά στην πρόσκληση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας για να συμμετάσχει στη νέα επιτροπή συντονισμού για τον προσδιορισμό του νέου κατώτατου μισθού και ημερομισθίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Συνομοσπονδίας, «με την έναρξη της διαδικασίας αυτής “νομιμοποιείται” η ωμή κατάλυση του δικαιώματος των εργαζομένων να διαπραγματεύονται ελεύθερα και συλλογικά για το ύψος του βασικού μισθού. Η πλήρης και όχι ψευδεπίγραφη επαναφορά και ενεργοποίηση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων είναι για τη ΓΣΕΕ το κεντρικό αίτημα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα