Ο μεγάλος απών στη δίκη της Siemens

Η διαφθορά στην Ελλάδα δεν είναι ανώνυμη. Είναι επώνυμη και πολυπρόσωπη. Ενα από τα ονόματά της είναι Siemens. Στα πρόσωπα της διαφθοράς και της συνεπακόλουθης παρακμής της χώρας περιλαμβάνεται και εκείνο του Μιχάλη Χριστοφοράκου, του μεγάλου αφεντικού της γερμανικής πολυεθνικής εταιρίας, ο οποίος εξασφάλιζε χρυσοφόρα συμβόλαια για τα αφεντικά του, περνώντας τις βαριές υποχρεώσεις της αποπληρωμής των προμηθειών και των μιζών στα συνήθη υποζύγια, τους Ελληνες φορολογουμένους.

Οπως έχει
ήδη γίνει γνωστό, άρχισε η δίκη της Siemens. Η ελληνική Δικαιοσύνη θα προσπαθήσει να βγάλει άκρη με τον δαίδαλο των λαδωμάτων, των συμβολαίων, του μαύρου χρήματος, των μυστικών και των φανερών λογαριασμών της Siemens και των Ελλήνων αξιωματούχων, που ξεπούλησαν την πατρίδα για τα 30 αργύρια των Γερμανών.

Από
την ακροαματική διαδικασία θα λείπει ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος βρίσκεται στη Γερμανία. Το κράτος, που μας κουνά το δάχτυλο και μιλάει περί… ηθικής, χρησιμοποίησε τον Χριστοφοράκο εναντίον του ελληνικού λαού και τον προστατεύει, όπως ακριβώς τυγχάνουν προστασίας οι πράκτορες ξένων δυνάμεων όταν ολοκληρώνουν τις δολιοφθορές, την κατασκοπία και τις όποιες άλλες βρομοδουλειές τους σε τρίτες χώρες.

Αυτό
που έγινε από τη Siemens στην Ελλάδα δεν είναι πρωτοφανές. Απ’ ό,τι έχει αποδειχτεί μέχρι σήμερα και στα δικαστήρια αλλά και απ’ όλα όσα έχουν δημοσιοποιηθεί από τα διεθνή ΜΜΕ, τα λαδώματα και οι εξαγορές συνειδήσεων αποτελούσαν πάγια πρακτική της εταιρίας. Ετσι έπαιρνε δουλειές. Ετσι είχε συνηθίσει. Η χιτλερική Γερμανία λεηλάτησε την Ευρώπη με τη χρήση των όπλων και η δημοκρατική Γερμανία τα κατάφερε με το ευρώ, την Ε.Ε. και τη διαφθορά.

Επίσης,
αξίζει να σημειωθεί ότι η Siemens δεν είναι η μόνη γερμανική πολυεθνική που πιάστηκε στα πράσα να παρανομεί. Μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο αρκεί για να διαπιστώσει κάποιος τον τρόπο που χρησιμοποιούν πολλοί πρωταγωνιστές του οικονομικού βίου της Γερμανίας για να κυριαρχούν.

Καλό
είναι αυτά και να τα θυμόμαστε και να τα υπενθυμίζουμε σε εκείνους που μας «νουθετούν», αλλά λησμονούν να κοιτάξουν τους καθρέφτες τους.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα