«Μάθημα » Ρουβίκωνα στα πανεπιστήμια!

Η περιβόητη αναρχική ομάδα απέκτησε «στέκι» στη Φιλοσοφική Σχολή!Ο Ρουβίκωνας μπήκε στο πανεπιστήμιο! «Στέκι» στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών φέρεται ότι απέκτησε η περιβόητη «αναρχική συλλογικότητα».

Ο επικεφαλής της αναρχικής ομάδας φρόντισε να ενημερώσει μέσω facebook ότι ο Ρουβίκωνας έκανε το πρώτο βήμα για την επέκτασή του και στα πανεπιστήμια. Γιατί όχι! Εξάλλου, η ίδια η «αναρχική συλλογικότητα» φρόντισε από το 2016 να εκμεταλλευτεί τους νόμους του αστικού κράτους, που τόσο σιχαίνεται και πολεμά, για να διοργανώνει με τη μορφή «πολιτιστικού συλλόγου» πρωτοβουλίες, όπως «η ίδρυση γραφείων και καφενείων, καθώς επίσης η δημιουργία χώρων φυσικής άσκησης και ομάδων δημοτικών χορών!» 

Εξάλλου, πριν από λίγες ημέρες ο Νίκος Παρασκευόπουλος -του γνωστού νόμου για τις αποφυλακίσεις- με το πόρισμά του για τη βία στα πανεπιστήμια συμβούλεψε τις πρυτανικές Αρχές να παραχωρούν χώρους σε καταληψίες, όμως υπό προϋποθέσεις. Ευτυχώς!
Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μάθουμε αν ο Ρουβίκωνας κινήθηκε αυτοβούλως ή αφότου ενημερώθηκε για τις προτροπές Παρασκευόπουλου.

Η «αναρχική συλλογικότητα» απευθύνει προσκλητήριο και καλεί κάθε ενδιαφερόμενο στον δικό του πλέον χώρο μέσα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μάλιστα, έβγαλε και… ώρες γραφείου, καθώς το στέκι του Ρουβίκωνα θα είναι ανοιχτό «κάθε Τετάρτη από τις 10.00 έως τις 13.30 θα βρισκόμαστε στο στέκι μας στη φιλοσοφική σχολή του ΕΚΠΑ στην αίθουσα 516 (sic)». Μάλιστα, ο αρχηγός της αναρχικής ομάδας προαναγγέλλει ότι θα υπάρξει… franchise και σε άλλα πανεπιστήμια, γράφοντας στο facebook ότι «ο Ρουβίκωνας θα ανοίγει σιγά σιγά νέους χώρους σε γειτονιές και πανεπιστήμια. ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ».

Είναι πολύ ενδιαφέρον τι θα μπορούσε να… διδάσκει μέσα στο πανεπιστήμιο ο Ρουβίκωνας. Βέβαια, πολλοί εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή είναι περισσότερο συμβολική και όχι ουσιαστική, καθώς η πανεπιστημιούπολη είναι μακριά από το κέντρο της Αθήνας και όχι εύκολα προσβάσιμη χωρίς μέσο μεταφοράς. Η Κοσμητεία φέρεται ότι είναι ενήμερη για την… παρουσία του Ρουβίκωνα στους χώρους της Φιλοσοφικής Σχολής και παρατηρεί τις εξελίξεις, χωρίς να αποκλείει την πιθανότητα να παρέμβει, αν χρειαστεί.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα