Σκληρό πρέσινγκ στον Κυριάκο από τους Ευρωπαίους πρέσβεις

Αρωμα ωμής παρέμβασης στα εσωτερικά της χώρας μας είχε το πρόγευμα εργασίας του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πρέσβεις των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Αθήνα, που έγινε με πρωτοβουλία της αυστριακής πρεσβείας χθες το πρωί στην κατοικία της Αυστριακής πρέσβειρας.Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται να πέρασε μίνι «ανάκριση» από τους επικεφαλής των διπλωματικών αντιπροσωπιών των ευρωπαϊκών χωρών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε για τις εξελίξεις μετά το δημοψήφισμα στα Σκόπια και απάντησε ότι θεωρεί «άκρως προβληματική» τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ εξήγησε ότι την απορρίπτει η πλειονότητα του ελληνικού λαού, διότι «καμία ελληνική κυβέρνηση στο παρελθόν δεν είχε δεχθεί να εκχωρήσει στη γειτονική μας χώρα “μακεδονική” γλώσσα και “μακεδονική” εθνότητα. Γι’ αυτό η Ν.Δ. δεν πρόκειται να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών αν αυτή έρθει προς κύρωση στη Βουλή».

Οι ερωτήσεις

Οι ερωτήσεις που δέχθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ. αφορούσαν επίσης την αντιπαράθεσή του με την κυβέρνηση, αλλά και τον χρόνο των εκλογών. Ο κ. Μητσοτάκης προέβλεψε ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν το αργότερο τον προσεχή Μάιο, απέδωσε αποκλειστικά την ευθύνη στην κυβέρνηση για το κλίμα οξύτητας, λέγοντας ότι «οι κ. Τσίπρας και Καμμένος καταφεύγουν ακόμη και σε προσωπικές επιθέσεις για να συσπειρώσουν τους εναπομείναντες ψηφοφόρους τους», ενώ για τους δικούς του στόχους είπε ότι επιδιώκει να συνενώσει τις «μετριοπαθείς δυνάμεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξέφρασε ενόχληση για τις θριαμβολογίες στο εξωτερικό σε σχέση με την έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα δεν έχει ακόμη πρόσβαση στις αγορές, γεγονός που αποτελεί αδιάψευστη απόδειξη της αποτυχίας του Μνημονίου που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας».
«Θα περίμενε κανείς από τον κ. Μητσοτάκη, αντί να πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες στους πρέσβεις της Ε.Ε., να τους εξηγήσει γιατί στο εσωτερικό διαφωνεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών και στο εξωτερικό στέλνει την κυρία Σπυράκη σε μυστικές αποστολές να λέει τα αντίθετα» σχολίασε το Μαξίμου.

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Τους έκοψε τον βήχα

Πολύ καλά έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και απέκρουσε τις πιέσεις των θρασύτατων ξένων πρέσβεων. Αν δεν ήταν τόσο ευγενής, θα έπρεπε να τους κλείσει κατάμουτρα την πόρτα και να φύγει από τη συνάντηση.
Με ποιο δικαίωμα προσπαθούν να επιβάλουν τις θέσεις και τα συμφέροντά τους, παρεμβαίνοντας με απροκάλυπτο τρόπο στα εσωτερικά της Ελλάδος; Ο κ. Μητσοτάκης ορθά τούς έκοψε τον βήχα.

Δ. Ριζούλης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα