Διακοπή ενός μήνα για την πολύκροτη υπόθεση του ναρκόπλοιου «Noor 1»

Αρχισε για να διακοπεί η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση διακίνησης 2,1 τόνων ηρωίνης με το ναρκόπλοιο «Noor 1»Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, το οποίο συνεδριάζει στην ειδικά διαμορφωμένη δικαστική αίθουσα των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού, προχώρησε στον αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρων για δύο Τούρκους κατηγορουμένους, οι οποίοι εμφανίστηκαν χωρίς δικηγόρο.

Ετσι, όπως αναμενόταν, ανακοινώθηκε διακοπή ενός μήνα (για τις 12 Νοεμβρίου), προκειμένου να ενημερωθούν οι δικηγόροι για την ογκώδη δικογραφία.

Στο εδώλιο κάθισαν οι 12 από τους 13 κατηγορουμένους (ένας αλλοδαπός δεν εμφανίστηκε), επτά εκ των οποίων είναι κρατούμενοι και εκτίουν τις πρωτόδικες ποινές τους. Ανάμεσα στους κατηγορουμένους είναι ο 60χρονος ναυλομεσίτης Γιώργος Μπουρδούβαλης, ο 43χρονος εφοπλιστής Ευθύμιος Γιαννουσάκης και ο Κωνσταντίνος Καρτσώνης, οδηγός της νταλίκας που μετέφερε τα ναρκωτικά και νοίκιασε στον Γιαννουσάκη την αποθήκη στο Κορωπί. Απών από τη δίκη ήταν ο δέκατος τρίτος κατηγορούμενος, Τούρκος υπήκοος, ο οποίος απουσίαζε και από το πρωτόδικο δικαστήριο, το οποίο τον είχε καταδικάσει ερήμην.

Απόρριψη αιτήματος

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες πριν αρχίσει η δίκη εφέτης είχε ζητήσει να εξαιρεθεί από τη σύνθεση του δικαστηρίου που θα εκδίκαζε σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση του ναρκόπλοιου «Noor 1», ωστόσο το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά απέρριψε το αίτημα αποχής. Ο εφέτης φέρεται ότι επικαλέστηκε στη δήλωση αποχής που υπέβαλε το γεγονός ότι στο παρελθόν και σε άλλο στάδιο είχε ασχοληθεί με την υπόθεση του «Noor 1» και είχε εκφέρει σχετική κρίση.

Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο δήλωσε κώλυμα, καθώς οι γνωρίζοντες λένε πως δεν ήθελε να κατηγορηθεί ότι ήδη είχε σχηματίσει άποψη για την πολύκροτη υπόθεση των 2,1 τόνων ηρωίνης που μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα με το ναρκόπλοιο. Ωστόσο τόσο η αρμόδια εισαγγελέας όσο και το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά αποφάσισαν πως δεν συντρέχει λόγος να απέχει από τη δίκη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα