Ξαφνικά θέμα περιουσίας του Ερυθρού Σταυρού!

Το ύπουλο άρθρο του νέου καταστατικού (σε περίπτωση που απολέσει το σήμα του) και η παρέμβαση του υπουργείου ΥγείαςΡεπορτάζ
Ρίτα Μελά

Ποιοι προβλέπεται να διεκδικήσουν την τεράστια ακίνητη περιουσία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στην περίπτωση που απολέσει το σήμα του από τη Διεθνή Ομοσπονδία τις επόμενες εβδομάδες; Στο τελευταίο άρθρο-πρόκληση του νέου καταστατικού του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) αναφέρεται ότι στην περίπτωση που το ίδρυμα απολέσει το σήμα του, τότε μπορεί άλλος σύλλογος ή σωματείο, που έχει τους ίδιους κοινωφελείς σκοπούς, να το αποκτήσει, μαζί φυσικά με τα κληροδοτήματα από δωρεές ακινήτων, όπως διαμερίσματα, οικόπεδα, αγροτεμάχια, καταστήματα, γραφεία, αποθήκες, καθώς και το ζεστό χρήμα, που αποτελούν την περιουσία του:

«Το υπουργείο Υγείας θεωρεί απαράδεκτο αυτό το άρθρο και ήδη τους έχουμε στείλει τροποποιημένη πρόταση» είπε στη «δημοκρατία» ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Ιωάννης Μπασκόζος, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση, και συνέχισε: «Δεν θα περάσει αυτό το άρθρο. Εάν χάσουν το σήμα, τότε την αποκλειστική ευθύνη θα έχει ο πρόεδρος του ΕΕΣ Νίκος Οικονομόπουλος, που δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό.

Οσο για τα περιουσιακά στοιχεία του ΕΕΣ, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά στον ΕΕΣ» κατέληξε ο κ. Μπασκόζος.
Να σημειωθεί ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι ιδιαίτερα ενοχλημένη με τη στάση του μεταβατικού προεδρείου του ΕΕΣ, γιατί από τον περασμένο Ιούνιο χρονοτριβεί αδικαιολόγητα, ενώ απειλείται με… Grexit.

Συγκεκριμένα, από τον περασμένο Ιούνιο το προσωρινό διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος δεν έχει προχωρήσει στη δημιουργία του νέου καταστατικού που συμφώνησε με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, το οποίο προβλέπει να μπουν νέοι εθελοντές με δικαιώματα «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» και να γίνουν πάλι εκλογές έως το τέλος του Οκτωβρίου, ώστε να υπάρχει διαφάνεια στα οικονομικά του ΕΕΣ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα