«Οι αγορές μάς αγαπούν περισσότερο από τους Ευρωπαίους»

«Δεν κάνουμε πίσω» λένε και ξαναλένε σε όλους τους τόνους οι Ματέο Σαλβίνι και Λουίτζι ντι Μάιο, όταν τους ρωτούν αν πρόκειται να υποχωρήσουν στις ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται πλέον η Ρώμη τόσο από τις Βρυξέλλες όσο και από τις μονίμως νευρικές αγορέςΩρες προτού ο Τζουζέπε Κόντε μεταβεί χθες το απόγευμα στο προεδρικό μέγαρο ώστε να συζητήσει με τον Σέρτζιο Ματαρέλα το περιεχόμενο του κρατικού προϋπολογισμού, παρουσία των κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησής του, είχε προηγηθεί συνάντηση των τελευταίων με τον πρωθυπουργό.

«Εμείς τραβάμε μπροστά, δεν μας τρομάζουν κάποιοι ολίγοι κερδοσκόποι. Ξέρουμε ότι πρόκειται για το καλό των Ιταλών και προχωρούμε με νηφαλιότητα και υπερηφάνεια» επέμεινε ο Ματέο Σαλβίνι (φωτό), εισερχόμενος στο πρωθυπουργικό μέγαρο, στο Παλάτσο Κίτζι, για τη συνεδρίαση της κυβέρνησης Κόντε. Στο ίδιο μήκος κύματος ο αρχηγός των 5 Αστέρων και υπουργός Εργασίας Λουίτζι ντι Μάιο, έλεγε στους δημοσιογράφους: «Η Ιταλία δεν κινδυνεύει, οι αγορές μάς αγαπούν περισσότερο από τους ευρωγραφειοκράτες. Αν γυρίσουμε πίσω, θα αγνοήσουμε τις υποσχέσεις μας προς τους πολίτες»!

Χθες -κι ενώ τόσο το ιταλικό σπρεντ παρέμενε ψηλά στις 303 μονάδες βάσεις όσο και οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων δέχονταν πιέσεις- ο Σαλβίνι δήλωσε ότι εξετάζονται «νέες μορφές στήριξης της ιταλικής δημόσιας οικονομίας». Δεν παρέλειψε ωστόσο να υπενθυμίσει σε όσους κάνουν παιχνίδια με την Ιταλία πως «ο προϋπολογισμός δεν πρόκειται να αλλάξει, επειδή απλώς και μόνο δεν αρέσει στο σπρεντ».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα