Η Ν. Υόρκη νομιμοποιεί επισήμως το τρίτο φύλο!

Αλλο ένα «δώρο» στους διεμφυλικούς από τους γνωστούς οπαδούς της πολιτικής ορθότητας

Ισοπεδώνουν τα πάντα στο όνομα μιας αμφιλεγόμενης πολιτικής ορθότητας και -υποτίθεται- του περιορισμού των διακρίσεων σε βάρος των ατόμων του λεγόμενου «τρίτου φύλου». Από την περασμένη Τρίτη οι διεμφυλικοί που έχουν γεννηθεί στη Νέα Υόρκη θα έχουν τη δυνατότητα να σταματήσουν να αυτοπροσδιορίζονται με το άρρεν ή το θήλυ στο πιστοποιητικό γέννησής τους και θα μπορούν να συμπληρώσουν στη θέση του φύλου το γράμμα Χ. Το μόνο που πρέπει να κάνουν για να αλλάξουν το φύλο τους προς το... ουδέτερο είναι να προσκομίσουν μια υπεύθυνη δήλωση, χωρίς σχετική ιατρική γνωμάτευση. 

Η Νέα Υόρκη γίνεται έτσι η πέμπτη περιοχή όπου εφαρμόζεται κάτι τέτοιο, μετά την Καλιφόρνια, το Ορεγκον, την Ουάσινγκτον και το Νιου Τζέρσεϊ. Στην πολιτεία της Ουάσινγκτον η επιλογή Χ υπάρχει ήδη στα διπλώματα οδήγησης. Το κακό με τη συγκεκριμένη απόφαση είναι ότι -θεωρητικά- ανοίγει τον δρόμο για την επέκταση της ρύθμισης και σε επίπεδο πολιτείας αλλά και κατά μήκος της ανατολικής ακτής.

Το πρώτο βήμα

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης είχε προβεί σε ένα πρώτο βήμα αλλαγής του τρόπου καταγραφής του τρίτου φύλου στα επίσημα έγγραφα από το 2014, όταν επέτρεψε στους διεμφυλικούς να αλλάζουν εύκολα το φύλο τους από άνδρας σε γυναίκα -και το αντίστροφο- χωρίς να απαιτείται προηγουμένως να έχουν αλλάξει όνομα ή να έχουν υποβληθεί σε επέμβαση αλλαγής φύλου.

«Αυτή η αλλαγή ίσως μοιάζει μικρή, είναι όμως μνημειώδης» δήλωσε η διεμφυλική ακτιβίστρια Τάνια Τζόνσον - Ουόκερ. Από την άλλη πλευρά, πολλοί είναι εκείνοι που αντιδρούν. Οπως επισημαίνουν, «γεννιόμαστε με ανδρικά ή γυναικεία αναπαραγωγικά όργανα, τα οποία προσδιορίζουν το φύλο μας» και εκτιμούν ότι ο προσδιορισμός του τρίτου φύλου στο πιστοποιητικό γέννησης είναι -το λιγότερο- παρατραβηγμένος.