Τούρκοι χάκερ επιτέθηκαν σε 100 ελληνικές ιστοσελίδες

Αντιμέτωποι με μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκαν χθες χιλιάδες χρήστες του ελληνικού Διαδικτύου...

...όταν προσπαθώντας να μπουν σε αγαπημένες τους ιστοσελίδες (ανάμεσα σε αυτές και οι επίσημες ιστοσελίδες του μπασκετικού Ολυμπιακού και του Ατρομήτου) είδαν ξαφνικά μπροστά τους την ημισέληνο και το αστέρι, που παραπέμπουν στην τουρκική σημαία, καθώς μια αρκετά εκτεταμένη κυβερνοεπίθεση εναντίον ελληνικών sites ήταν σε εξέλιξη από Τούρκους χάκερ.

Aναλυτικότερα, η ομάδα Ayyildiz, μία από τις παλαιότερες της Τουρκίας, «έριξε» νωρίς χθες το απόγευμα περισσότερες από 100 σημαντικές ελληνικές ιστοσελίδες, μεταξύ των οποίων σελίδες πανεπιστημίων και σχολείων! Ετσι, αντί για τις homepages των σελίδων που αναζητούσαν, οι επισκέπτες έβλεπαν μηνύματα όπως «ne mutlu türküm diyene» (είμαι χαρούμενος που μιλάω τουρκικά) και «biz turk milletiyiz» (είμαστε το τουρκικό έθνος).

Τα μέλη της ομάδας Ayyildiz αυτοπροσδιορίζονται ως εθνικιστές, πατριώτες και κεμαλιστές, και είναι εξαιρετικά δημοφιλείς στα social media - στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης έχουν περισσότερους από 1.500.000 ακολούθους!

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη ομάδα χάκερ βάζει στο στόχαστρο ελληνικές ιστοσελίδες, καθώς τον περασμένο Ιούνιο οι Ayyildiz είχαν «επιτεθεί» με παρόμοιο τρόπο στην ιστοσελίδα του τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.