Εκλεβε ρεύμα η καφετέρια της… διαπλοκής

«Λουκέτο» στο Da Capo του Κολωνακίου, στέκι εδώ και χρόνια διάσημων θαμώνωνΣαν βόμβα «έσκασε» στους θαμώνες του Κολωνακίου η αποκάλυψη ότι μπήκε «λουκέτο» στην πασίγνωστη καφετέρια Da Capo, το στέκι πολλών επωνύμων, επειδή λειτουργούσε με κλεμμένο ρεύμα (!), ενώ συνελήφθη ο υπεύθυνος λειτουργίας της! Προκαλεί πολλά ερωτήματα το πώς είναι δυνατόν οι ιθύνοντες μιας καφετέριας που εδώ και χρόνια αποτελεί το πιο χλιδάτο στέκι της… διαπλοκής, στην καρδιά του Κολωνακίου, να είχαν τέτοιο θράσος ώστε να κλέβουν ρεύμα με πατέντα στο ρολόι της ΔΕΗ! Στη γωνία Τσακάλωφ και Πατριάρχου Ιωακείμ έπιναν χρόνια τον εσπρέσο τους οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου, καθώς και ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που βρίσκονται στη μακροσκελή λίστα των επώνυμων θαμώνων του Da Capo. 

Ολα ξεκίνησαν όταν ο ΔΕΔΔΗΕ διεξήγαγε έρευνα, καθώς το ρολόι στο ρεύμα της εμβληματικής καφετέριας ήταν σχεδόν ανενεργό, δηλαδή κατέγραφε μικρή κατανάλωση ρεύματος, παρόλο που πρόκειται για ένα κατάστημα με ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση καθημερινά. Τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ έκαναν έλεγχο και διαπίστωσαν ότι γινόταν ρευματοκλοπή, καθώς οι υπεύθυνοι του Da Capo είχαν παρέμβει με μια ηλεκτρονική πατέντα στο ρολόι της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα αυτό να υπολειτουργεί και να μην καταγράφει τις πραγματικές ποσότητες ρεύματος που κατανάλωνε το κατάστημα. Αμέσως ειδοποίησαν τα κεντρικά, με αποτέλεσμα στο σημείο να φθάσει πλήρωμα περιπολικού από το Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος, το οποίο ουσιαστικά συνόδευε τους τεχνικούς που θα βεβαίωναν την παράβαση της ρευματοκλοπής. Οπως ορίζει η σχετική νομοθεσία, ο υπεύθυνος λειτουργίας της καφετέριας συνελήφθη και οδηγήθηκε στο τμήμα, όπου σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία προσήχθη στον εισαγγελέα. Παράλληλα, οι τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ αφαίρεσαν τον μηχανισμό παρεμβολής στο ρολόι της ΔΕΗ, ώστε να διαπιστωθεί το εύρος της ρευματοκλοπής και να υπολογιστεί το μέγεθος του προστίμου που θα επιβληθεί στους ιδιοκτήτες της πιο διάσημης καφετέριας του Κολωνακίου.

—-

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ 

«Κρατιστής δεν είμαι»,  εξομολογήθηκε προσφάτως σημαίνον πρόσωπο της πολιτικής ζωής του τόπου, «αλλά πες μου τι παράδειγμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας να δείξω στα παιδιά μου; Τον Κουτσολιούτσο, τον Φλώρο, τον Μαρινόπουλο;» Θα μπορούσε να προσθέσει μια σειρά από ονόματα, όπως του φοβερού ιδιοκτήτη του Da Capo, που συνελήφθη για ρευματοκλοπή! Αυτού που το μαγαζί του είχε γίνει συνώνυμο με τα ραντεβού της… διαπλοκής. Σε αυτή την έρμη χώρα φαίνεται (όπως λέει και ο τίτλος του καφέ) ότι όλα πρέπει να ξαναστηθούν από την αρχή.

δ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα