Προκαλεί ο Ρουβίκωνας

«Ηρθαμε για να μείνουμε» λένε και ζητούν να «νομιμοποιήσουν» την κατάληψη στη Φιλοσοφική ΣχολήΗρθαμε για να μείνουμε» διαμηνύει ο Ρουβίκωνας στη διοίκηση του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μια φωτογραφία όλο νόημα μελών του μπροστά στο κατειλημμένο γραφείο, όπου ποζάρουν με κρυμμένα τα πρόσωπα και κρατώντας χοντρά κοντάρια με μαύρες σημαίες. Η αναρχική ομάδα δεν άφησε αναπάντητη την προειδοποίηση της Κοσμητείας της Φιλοσοφικής Σχολής και τώρα προκαλεί και προβοκάρει κράτος, υπουργείο Παιδείας και Πανεπιστήμιο Αθηνών. 

Παράλληλα, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκτείνει τη δραστηριότητά του και στον χώρο των πανεπιστημίων στα πρότυπα των άλλων φοιτητικών παρατάξεων, υποστηρίζοντας ότι έκανε κατάληψη γιατί «εδώ και χρόνια σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας δραστηριοποιούνται διάφορες πολιτικές παρατάξεις και συλλογικότητες οι οποίες κατά κανόνα διαθέτουν και τον δικό τους χώρο/στέκι».

Την κατάσταση αυτή τροφοδοτεί η ίδια η διάταξη για το άσυλο, φανερώνοντας όχι μόνο τον απίστευτο αναχρονισμό της, αλλά και το πόσο επικίνδυνη μπορεί να καταστεί για την εύρυθμη λειτουργία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Εδώ υπάρχει μια εξόφθαλμη κατάληψη δημόσιου χώρου, την οποία νομιμοποιεί ο αναρχικός Ρουβίκωνας, επικαλούμενος τη διάταξη περί ασύλου και ελεύθερης διακίνησης ιδεών στα πανεπιστήμια. Η διάταξη για το άσυλο «δένει χειροπόδαρα» την Κοσμητεία, που δεν μπορεί να καλέσει την Αστυνομία, καθώς η κατάληψη από μόνη της δεν συνιστά αυτόφωρο αδίκημα!

Πόσο μάλλον όταν ο Νίκος Παρασκευόπουλος προ ημερών πρότεινε να δίνουν τα πανεπιστήμια σε συλλογικότητες χώρους, νομιμοποιώντας καταλήψεις. Με αυτό το σκεπτικό ο Ρουβίκωνας πρέπει να έρθει σε διαπραγμάτευση με την Κοσμητεία και τις πρυτανικές Αρχές, προκειμένου να συμφωνήσουν αν μείνει στο κατειλημμένο γραφείο ή αν θα πάρει άλλο δωμάτιο…

Πάντως, η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής λέει ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και θα προσφύγει στα ανώτερα θεσμικά όργανα του πανεπιστημίου. Καλεί τα μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης να αποχωρήσουν αμέσως και να τερματίσουν την εν λόγω εξωθεσμική ενέργεια.

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Η έξωση της Αθηνάς

Η θεά της σοφίας δεν έχει χώρο σε ίδρυμα όπου δεν θεραπεύονται οι τέχνες, η αρμονία, ο διάλογος, η αναζήτηση της αληθείας και η νόησις, και κυβερνούν η βία, η χυδαιότητα, ο πρωτογονισμός των ενστίκτων. Η ίδρυση γραφείων του Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική Σχολή είναι ένα από τα πιο βλάσφημα ανέκδοτα που θα μπορούσε να ειπωθεί ποτέ στη χώρα μας και ένα από τα πιο δυσάρεστα περιστατικά που έχουν συμβεί σε πανεπιστημιακό ίδρυμα. Υπεύθυνο δεν είναι μόνο το κράτος, που από καιρό οι περισσότεροι Ελληνες έχουν ξεγραμμένο. Υπεύθυνοι είναι κυρίως όσοι διδάσκουν ή και σπουδάζουν στα πανεπιστήμια και το ανέχονται. Χαμαί πέσε δαίδαλος αυλά…

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα