Βραζιλία: Φαβορί ο Μπολσονάρου για τον δεύτερο γύρο των εκλογών

Το προβάδισμά του, εν όψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία, την 28η Οκτωβρίου, διευρύνει -τουλάχιστον δημοσκοπικά- ο ακροδεξιός υποψήφιος για την προεδρία της χώρας Ζαΐχ ΜπολσονάρουΣυγκεκριμένα, στην πρώτη σφυγμομέτρηση των προθέσεων του εκλογικού σώματος μετά τη διεξαγωγή του α’ γύρου των εκλογών, ο «Τραμπ της Βραζιλίας», όπως ήδη τον αποκαλούν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, φέρεται ότι συγκεντρώνει το 58% των ψήφων, την ώρα που ο αντίπαλός του Φερνάντου Αντάτζι, ο υποψήφιος του κεντροαριστερού Κόμματος Εργαζομένων, περιορίζεται στο 42%.

Αν και είναι παρακινδυνευμένο να γίνει οποιαδήποτε πρόβλεψη για τον τελικό νικητή, πραγματικότητα αποτελεί πια πως ο Μπολσονάρου «έχει δημιουργήσει ρεύμα» στις τάξεις των Βραζιλιάνων πολιτών που επιθυμούν αλλαγή στον τρόπο άσκησης της πολιτικής στη χώρα τους.

Στο πλευρό του έχουν συνταχθεί τις τελευταίες μέρες και πάρα πολλοί γνωστοί ποδοσφαιριστές -κάτι που αναμένεται να μετρήσει υπέρ του-, αν σκεφτεί κανείς τη θέση που έχει το σπορ στις καρδιές και τη ζωή των Βραζιλιάνων.

Αξίζει να σημειωθεί πως, μετά τους Ριβάλντο και Ροναλντίνιο, και ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Ζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα μέσω Instagram διεμήνυσε πως στηρίζει τον υποψήφιο πρόεδρο Ζαΐρ Μπολσονάρου «για τις αξίες της οικογένειας και της ηθικής και για την προσπάθεια για ένα καλύτερο έθνος», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα