«Παράθυρο» για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Νέα προθεσμία για να μην αποβληθείΤην 1η Ιανουαρίου 2019 αρχίζει η αναστολή λειτουργίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όπως ανακοίνωσε με χθεσινή επιστολή του στην κυβέρνηση ο διεθνής οργανισμός. Την αποκλειστική ευθύνη για τη δυσάρεστη εξέλιξη φέρει αποκλειστικά η σημερινή μεταβατική διοίκηση του κοινωφελούς ιδρύματος, όπως δήλωσε χθες ο γ.γ. του υπουργείου Υγείας Ιωάννης Μπασκόζος. «Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες του υπουργείου η διαδικασία αναστολής της σύνδεσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με τη διεθνή ομοσπονδία άρχισε χθες το βράδυ. 

Ο σημερινός πρόεδρος φέρθηκε υπεροπτικά, με ασέβεια και απέναντι στο υπουργείο Υγείας και απέναντι στη διεθνή ομοσπονδία» τονίζει ο κ. Μπασκόζος και εξηγεί: «Κωλυσιεργεί και έχει κακή συνεργασία με τα όργανα διαμεσολάβησης του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού. Η ελληνική κυβέρνηση έκανε ό,τι μπορούσε – πήρε εξάμηνη αναστολή με την τοποθέτηση της διοίκησης Αλεξανδρή και σταμάτησε το σερί των δοτών διοικήσεων με τη διεξαγωγή εκλογών».

H Πρωτοχρονιά

Πάντως, ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός αφήνει ένα μικρό «παράθυρο» στην επιστολή του, τονίζοντας ότι εάν έως την Πρωτοχρονιά έχει τηρήσει τα συμφωνηθέντα, δεν θα αποκλειστεί. Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2017 ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός είχε θέσει τον ΕΕΣ σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας, αλλά τον περασμένο Απρίλιο του έδωσε προθεσμία έως τον Οκτώβριο προκειμένου να υλοποιηθούν τρεις βασικές δεσμεύσεις. Να προκηρυχθούν εκλογές με μεταβατική διοίκηση (έγιναν στις 3 Ιουνίου), να αλλάξει το παλιό καταστατικό, ώστε να μπουν νέα μέλη με το δικαίωμα του «εκλέγειν» και «εκλέγεστε», και να διενεργηθούν εκλογές βάσει του νέου καταστατικού με το διευρυμένο σώμα εθελοντών του ΕΕΣ. Ωστόσο, ο χρόνος πέρασε και οι δεσμεύσεις έμειναν στα χαρτιά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα