Ρωσικά κεφάλαια προωθούν στην Ελούντα τουριστική επένδυση 450.000.000 ευρώ

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για την επένδυση των περίπου 450.000.000 που προωθεί στην Ελούντα η ρωσικών συμφερόντων Mirum Hellas του επιχειρηματία Vitaly Borisov

Στόχος της διοίκησης είναι να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης μέσα στον επόμενο χρόνο, ώστε να αρχίσουν οι εργασίες από τον Ιανουάριο του 2020.

Πρόκειται για ένα από τα πρώτα συγκροτήματα παραθεριστικών κατοικιών που κατασκευάζεται στη χώρα μας, καθώς έχει ήδη αρχίσει η ανάπτυξη σε κάποια από τα ακίνητα, συνολικής έκτασης περί τα 1.200 στρέμματα, που έχει αγοράσει ο ρωσικός όμιλος στην Κρήτη.

Μάλιστα, η Mirum Hellas, όπως είπε χθες ο Κων/νος Δέδες, νομικός σύμβουλος της εταιρίας, έχει ήδη κατασκευάσει 17 πολυτελείς βίλες και έχει ήδη πωλήσει τις έξι σε ξένους. Το επενδυτικό σχέδιο της ρωσικής εταιρίας, που έχει ενταχθεί στη διαδικασία fast track, προβλέπει την ανάπτυξη έκτασης περίπου 1.000 στρεμμάτων (και έξι γειτονικών εκτάσεων, που φτάνουν τα 200 στρέμματα) για την κατασκευή 300 πολυτελών κατοικιών, μαρίνας δυναμικότητας περίπου 200 θέσεων, δύο ξενοδοχείων, μικρού εμπορικού κέντρου κ.ά.

Για τη λειτουργία του μεγάλου ξενοδοχείου που θα κατασκευαστεί εντός της κεντρικής έκτασης, δυναμικότητας 200 κλινών, η Mirum Hellas συζητά αυτή την περίοδο με τους αμερικανικούς ομίλους Four Seasons και Fairmont Hotels, ενώ έχει ήδη συμφωνήσει με τον όμιλο Libra της οικογένειας Λογοθέτη για τη λειτουργία Aria Hotels, με την ανακαίνιση υφιστάμενου ξενοδοχείου που απέκτησε.

Φ.Κ.