Στο εδώλιο για τα «στημένα» ο Μαρινάκης

Παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών κατά του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού και άλλων 27 για αλλοίωση αποτελεσμάτωνΣτο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσει ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, καθώς φέρεται ότι είναι ένα από τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στην υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων την περίοδο 2011-2015.

Το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμά του (1692/2018) παραπέμπει τον Βαγγέλη Μαρινάκη και άλλα 27 πρόσωπα, μεταξύ αυτών πρώην μεγαλοστελέχη της ΕΠΟ, διαιτητές, προέδρους ΠΑΕ αλλά και ποδοσφαιριστές, κατά περίπτωση, για το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνων αλλά και για σύσταση συμμορίας, σε βαθμό πλημμελήματος. 

Με το βούλευμά του το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο υιοθετεί την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Περικλή Δράκου, ο οποίος τον περασμένο Αύγουστο εισηγήθηκε την παραπομπή των 28 κατηγορουμένων για τους στημένους αγώνες, κρίνοντας ότι λειτούργησαν ως μια ομάδα με σκοπό να επηρεάσουν την εξέλιξη αλλά και το αποτέλεσμα ποδοσφαιρικών αγώνων, που περιλαμβάνονταν σε στοιχηματικές διοργανώσεις.

Ο εισαγγελικός λειτουργός στην πολυσέλιδη πρότασή του περιγράφει με λεπτομέρειες όλες τις ενέργειες των εμπλεκομένων, στις οποίες στηρίζει την άποψη ότι πρέπει να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με την κατηγορία, οι εμπλεκόμενοι φέρεται ότι «παρενέβησαν με αθέμιτες ενέργειες, με σκοπό να επηρεάσουν την εξέλιξη και το αποτέλεσμα ποδοσφαιρικών αγώνων, από την ανωτέρω δε πράξη τους επιτεύχθηκε ο σκοπός που επιδίωκαν, δηλαδή η αλλοίωση των αποτελεσμάτων των αγώνων, μερικοί από τους οποίους περιλαμβάνονταν σε στοιχηματικές διοργανώσεις».

Το Συμβούλιο Εφετών ουσιαστικά επικύρωσε το προηγούμενο βούλευμα Σταμαδιάνου, με το οποίο τα φερόμενα ως κεντρικά πρόσωπα στην υπόθεση είχαν απαλλαγεί για τρία κακουργήματα, με σημαντικότερο αυτό της σύστασης και λειτουργίας «εγκληματικής οργάνωσης» στον χώρο του ποδοσφαίρου.
Η υπόθεση είχε φτάσει στον Αρειο Πάγο όταν ο αντιεισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου Χαράλαμπος Βουρλιώτης ζήτησε την αναίρεση του απαλλακτικού σκέλους του επίμαχου βουλεύματος.

Τον Μάρτιο του 2018, όμως, το Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, με πρόεδρο τη Μαρία Γαλάνη, απέρριψε την αναίρεση (ομόφωνα και κατά πλειοψηφία) για τα επίμαχα αδικήματα, επιστρέφοντας τη δικογραφία στο Εφετείο για νέα κρίση.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα