Στουρνάρας κατά Ντάισελμπλουμ

Ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δεν θεωρείται και δεν είναι φίλος της Ελλάδος. Με τη θητεία του στο ευρωπαϊκό πόστο την εποχή που η πατρίδα μας ρίχτηκε στην πυρά των Μνημονίων, συνέβαλε στο να υποστούμε τη μείζονα καταστροφή που υπέστημεν. Δεν έκανε πίσω ούτε λέξη σε κάθε νομοσχέδιο και Προεδρικό Διάταγμα που επέβαλλε η τρόικα και ούτε σεντ απ’ όλα όσα αξίωναν οι Γερμανοί από την Ελλάδα.

Ωστόσο
, ακόμα κι αυτός ο σκληρός πρώην ευρωγραφειοκράτης στο ζήτημα των περικοπών των συντάξεων δεν έχει διαφορετική άποψη από αυτήν που έχουν η ελληνική κοινή γνώμη και η κυβέρνηση. Σε ανάρτηση στο ιστολόγιο που διατηρεί, αναγνωρίζει ότι το σωστό βρίσκεται στην ελληνική πλευρά! Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Θεωρώ ότι οι Ελληνες έχουν ένα δίκιο, όταν λένε ότι το μέτρο δεν έχει διαρθρωτικό αντίκτυπο στο συνταξιοδοτικό σύστημα».

Φυσικά,
 η στάση του φαντάζει υποκριτική και η στήριξή του στους Ελληνες κρίνεται όψιμη. Τον καιρό που έπρεπε να μιλήσει υπέρ της λογικής και του ελληνικού λαού δεν το έκανε.

Από
 την άλλη πλευρά, υπάρχει και η συνομοταξία των ελληνόφωνων υπερθεματιστών των απόψεων της τρόικας. Οταν αυτή ζητά τρία, εκείνοι επιχειρηματολογούν ότι θα έπρεπε να δώσουμε τέσσερα! Στους πλειοδότες των θέσεων των δανειστών συγκαταλέγεται ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.
Σε συνέντευξή του είπε τα ακόλουθα: «Οχι απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους τώρα και στο μέλλον, τήρηση των συμφωνηθέντων με τους εταίρους μας, συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, έμφαση στις ιδιωτικοποιήσεις και στην αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου».

Η «τήρηση
 των συμφωνηθέντων» περιλαμβάνει και την περικοπή των συντάξεων. Ο Γιάννης Στουρνάρας ξεπερνά τον Γερούν Ντάισελμπλουμ στην αυστηρότητα και την αντικοινωνικότητα των μέτρων που προτείνει για τη χώρα.

Καθώς
 φαίνεται, μερικοί παράγοντες του δημόσιου βίου μένουν προσηλωμένοι στη μνημονιακή ιαχή «Γερούν, γερά», την ίδια στιγμή που το σύνθημα το έχει ξεπεράσει και ο ίδιος ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα