Θράσος! Μαθήματα «πατριωτισμού» από τη Νοτοπούλου

Ακόμα και στη χθεσινή Ημέρα Μακεδονικού Αγώνα η κυβέρνηση συνέχισε τον… χαβά της, καθώς φαίνεται ότι δεν καταλαβαίνει τα… μακεδονικά μηνύματα που λαμβάνει. Είναι χαρακτηριστικό ότι η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την Ημέρα Μακεδονικού Αγώνα, επέλεξε στο μήνυμά της να κάνει μαθήματα πατριωτισμού, σημειώνοντας ότι ο πατριωτισμός βασίζεται στις οικουμενικές αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ισότητας.

«Χρειάζεται να ενσκήψουμε στις πηγές της Ιστορίας και με θάρρος να αναγνώσουμε το παρελθόν, για να εξασφαλίσουμε ένα δημιουργικό παρόν και ένα ασφαλές μέλλον όχι μόνο για τον λαό μας, αλλά και για τους γειτονικούς λαούς» τόνισε. Σημείωσε δε ότι «η απομόνωση κάθε μορφής εθνικισμού, που καπηλεύεται τα γνήσια πατριωτικά αισθήματα, είναι ο ασφαλέστερος δρόμος σ’ αυτή την κατεύθυνση».

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ανέφερε μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου: «Καμία σκοπιμότητα, καμία σύγχρονη ιδεοληψία δεν μπορεί να αναμετρηθεί με την ένδοξη Ιστορία μας, τους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και τη Μακεδονία. Καμία συμφωνία, καμία λύση δεν μπορεί να σταθεί, εάν δεν δικαιώνει ακριβώς αυτόν τον αγώνα των προγόνων μας και αν δεν διασφαλίζει το εθνικό συμφέρον και το μέλλον του τόπου μας».

Και συνέχισε: «Προσύμφωνα που αναγνωρίζουν για πρώτη φορά επιδιώξεις εις βάρος της ίδιας της πατρίδας μας, προσύμφωνα που αναγνωρίζουν μακεδονική ταυτότητα, εθνότητα, γλώσσα και όνομα δεν είναι και δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ αποδεκτά από τους Μακεδόνες. Κανένας Ελληνας δεν δέχεται τετελεσμένα, κανένας Ελληνας δεν δέχεται παραχαράξεις».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα