Εκοιμήθη ο επίσκοπος Τανάγρας Πολύκαρπος

Εκοιμήθη ο επίσκοπος Τανάγρας κυρός Πολύκαρπος (Χρυσικού), βοηθός επισκόπου του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. Η εξόδιος ακολουθία εψάλη χθες το απόγευμα στην Ιερά Μονή Αναλήψεως της Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας (Σκούρτα Βοιωτίας), προεξάρχοντος του κ. Ιερωνύμου.

Ο μακαριστός γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου 1933 στην Αυλίδα. Το 1957 αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατετάγη στον Στρατό, όπου υπηρέτησε επί διετία στην ΤΥΣ. Το 1959 εκάρη μοναχός, αφού προηγουμένως ενεγράφη στο μοναχολόγιο της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ Γέροντος, στη Λίμνη Ευβοίας.

Στις 8 Ιουλίου 1959 χειροτονήθηκε διάκονος και στις 26 Οκτωβρίου του ίδιου έτους πρεσβύτερος από τον τότε μητροπολίτη Χαλκίδος Γρηγόριο, ο οποίος του απένειμε και το οφίκιο του αρχιμανδρίτη. Στη συνέχεια διορίσθηκε εφημέριος του Ιδρύματος «Οσιος Ιωάννης ο Ρώσσος» έως τον Οκτώβριο του 1960, όταν μετακινήθηκε στη Χαλκίδα, και ανέλαβε τη θέση του πρωτοσύγκελου, όπου παρέμεινε επί 33 έτη. Στο διάστημα αυτό εργάστηκε για την πνευματική αναβάθμιση της μητρόπολης, οργανώνοντας δράσεις κυρίως για νέους. Παράλληλα, υπηρέτησε ως σχολάρχης στην Ιερατική Σχολή μονοετούς φοίτησης της Ι. Μ. Χαλκίδος, ενώ ανέπτυξε ιεραποστολική δράση και στην Αλβανία.

Το 1992 συνταξιοδοτήθηκε ως ιεροκήρυκας της Μητρόπολης Χαλκίδος και μετατέθηκε στη Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας, όπου, με τις ευλογίες του τότε μητροπολίτη Θηβών και Λειβαδείας και νυν Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, θεμελίωσε την Ιερά Μονή Αναλήψεως Σκούρτων Βοιωτίας. Στις 10 Μαΐου 2010 εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος τιτουλάριος επίσκοπος παρά τη Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Τανάγρας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα