Αστυνομικοί σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών!

Οι δύο άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εμπλέκονται μαζί με άλλους εννέα στην προώθηση κοκαΐνης και κάνναβης σε τρεις περιοχέςΣε μια μεγάλη επιτυχία προχώρησε την Παρασκευή η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας με την εξάρθρωση πολύ καλά οργανωμένης σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά σε Αττική, Θεσσαλία και Πελοπόννησο, στην οποία μάλιστα συμμετείχαν και δύο αστυνομικοί! Οι δύο άνδρες της Αστυνομίας μαζί με άλλα εννέα άτομα -ανάμεσά τους και συγγενής γνωστού πολιτικού προσώπου- συμμετείχαν ενεργά στην προώθηση κοκαΐνης και κάνναβης τους τελευταίους τέσσερις μήνες. 

Οπως έγινε γνωστό, ο ένας από τους αστυνομικούς, που υπηρετεί στην Ασφάλεια Αττικής και μετατέθηκε πρόσφατα στην υπηρεσία πεζών περιπολιών, προμηθευόταν και διέθετε ναρκωτικά σε διευρυμένο δίκτυο ατόμων, ενώ ο δεύτερος αστυνομικός, που υπηρετεί στα Γρεβενά, προμηθευόταν μικροποσότητες ναρκωτικών από μέλος της συμμορίας, χωρίς να έχει εξακριβωθεί ακόμα η μετέπειτα διάθεσή τους.

Εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, παρείχαν και οι δύο πληροφορίες υπηρεσιακού χαρακτήρα στα υπόλοιπα μέλη της σπείρας, όπως στοιχεία ταυτότητας ιδιοκτητών αυτοκινήτων και καταδιωκτικά έγραφα, για τη διευκόλυνση της δράσης τους.

Η έρευνα των Αρχών άρχισε τον περασμένο Ιούλιο και, όπως διαπιστώθηκε, τα μέλη της σπείρας για να αποφεύγουν τον εντοπισμό τους χρησιμοποιούσαν στις τηλεφωνικές επικοινωνίες τους συνδέσεις με στοιχεία ανύπαρκτων ή άλλων προσώπων ή διαδικτυακές εφαρμογές επικοινωνίας.

Παράλληλα, στις συνομιλίες τους χρησιμοποιούσαν κωδική ορολογία, με συνθηματικές εκφράσεις, που αντιστοιχούσαν είτε στο είδος των ναρκωτικών ουσιών (όπως «βούτυρο», «τούρτα», «κέικ») είτε στις ποσότητες των ναρκωτικών σε αντιστοίχηση με τα χρηματικά ποσά (για παράδειγμα, 2 ευρώ ή 5 ευρώ).

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης διενεργήθηκαν συνολικά οκτώ έρευνες σε οικίες εμπλεκομένων σε Αττική και Θεσσαλία, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες ναρκωτικών, όπλα, κοσμήματα, το ποσό των 35.000 ευρώ, καθώς και 3 Ι.Χ. αυτοκίνητα, τα οποία οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν για τη διακίνηση των ναρκωτικών. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης συμμορίας, της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα, της παραβίασης του υπηρεσιακού απορρήτου και της παράβασης καθήκοντος. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους Ενορκη Διοικητική Εξέταση.

Σημειώνεται ότι ένα μέλος της σπείρας αναζητείται, ενώ ο δεύτερος αστυνομικός δεν συνελήφθη, γιατί δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

Ο επικός διάλογος και η αγωνία για την ποιότητα του… προϊόντος

Από τους αποκαλυπτικούς διαλόγους που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και έχει στα χέρια του ο εισαγγελικός λειτουργός αποδεικνύεται ότι οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση όχι μόνο διακινούσαν τις παράνομες ουσίες, αλλά εμφανίζονταν και απογοητευμένοι από την… ποιότητά τους. Ενδεικτική είναι η στιχομυθία μεταξύ του ενός αστυνομικού, που φέρεται ότι είχε ρόλο-κλειδί στη σπείρα, με έναν από τους κατηγορουμένους.

Αστυνομικός: «Ρε μαλ..α, έχει μαυρίσει μέσα, είναι ξερό, είναι περσινό, ρε φίλε, έχει χάσει τη μυρωδιά, κατάλαβες; Δεν περιμένω να κάνουμε δουλειά με αυτό… Το έδωσα σε δυο τρεις εδώ γύρω γύρω και μου έχουν σκοτίσει τα αρ..α και μου ζητάνε εδώ και είκοσι ημέρες, κατάλαβες; Και μου λέει, φίλε, με αυτό το πράγμα δεν πάμε πουθενά! Στην αποθήκευσή του μέσα και τέτοια, δηλαδή όπως το σπας ήτανε μέσα, πως να στο πω; Εντελώς καφετί, σαν να είχε τέτοιο, ρε φίλε, σαν να είχε ψιλομουχλιάσει…»

Συγκατηγορούμενος: «Δεν δουλεύει δηλαδή;»
Αστυνομικός: «Δεν το έχω δοκιμάσει εγώ, αλλά, όπως μου είπαν αυτοί που τους έδωσα, δεν ήταν καλό…»

Σε άλλη συνομιλία καταγράφεται ο δεύτερος από τους κατηγορούμενους αστυνομικούς να συνομιλεί με αγωνία με βασικό κατηγορούμενο για να συνεννοηθούν πότε θα έρθει από την περιφέρεια στην Αθήνα ο αστυνομικός για να παραλάβει ναρκωτικά.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα