Οι επισκέπτες θα «αγγίζουν» τώρα τον Δίσκο της Φαιστού

Μια «έξυπνη» προθήκη θα επιτρέπει στους επισκέπτες να «αγγίξουν» τον περίφημο Δίσκο της Φαιστού! Πρόκειται για μια εφαρμογή η οποία παρουσιάστηκε πρόσφατα σε ένα διεθνές συνέδριο στις ΗΠΑ αλλά και στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης και δημιουργήθηκε από το Εργαστήριο Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου – Υπολογιστή που βρίσκεται στο Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Ερευνας, με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης.

Χάρη στο εν λόγω σύστημα, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να περιστρέψει τον δίσκο χωρίς καν να τον αγγίξει, κουνώντας απλώς τα δάχτυλά του.

Μάλιστα, με την εφαρμογή ο χρήστης θα μπορεί ακόμη να μελετήσει τα σύνθετα σύμβολά του, να διακρίνει με λεπτομέρεια τα ξεκάθαρα σχήματα των ανθρώπινων μορφών, των εργαλείων αλλά και των ζώων που φιλοξενεί στους σπειροειδείς σχηματισμούς του.

Σύμφωνα με τους εμπνευστές της εφαρμογής, ένα τέτοιο σύστημα είναι χρήσιμο, διότι τοποθετημένο στο μουσείο, πλάι στο πραγματικό αντικείμενο, δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να μάθει περισσότερες πληροφορίες για το έκθεμα που τον ενδιαφέρει.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα