Ηλεκτρονικά θα εκδίδονται (πλέον) οι οικοδομικές άδειες

Σε πλήρη λειτουργία τίθεται το νέο πληροφοριακό σύστημα «e-Αδειες», γεγονός που σημαίνει ότι από σήμερα όλες οι οικοδομικές άδειες θα εκδίδονται ηλεκτρονικάΟι μελέτες και τα δικαιολογητικά, 18 στο σύνολο, θα υποβάλλονται και θα διεκπεραιώνονται ηλεκτρονικά, ενώ δυνατότητα παρακολούθησης της διαδικασίας έκδοσης της οικοδομικής άδειας, με ειδικό κωδικό πρόσβασης, θα έχουν μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή τους τόσο οι μηχανικοί και οι αρμόδιοι υπάλληλοι των υπηρεσιών δόμησης όσο και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες.

Η ηλεκτρονική διαδικασία θα αφορά όλων των ειδών τις άδειες, δηλαδή την ανέγερση νέας οικοδομής, την προσθήκη τετραγωνικών, τις εργασίες αποπεράτωσης αυθαίρετης κατασκευής, την κατεδάφιση αυθαιρέτων και τις εργασίες δόμησης μικρής κλίμακας. Για τη χρήση του συστήματος προβλέπεται η καταβολή ανταποδοτικού τέλους ύψους 20 ευρώ ανά υποβαλλόμενη αίτηση, ενώ σε περίπτωση ανέγερσης – επέκτασης νέων κατασκευών θα πληρώνεται τέλος που κυμαίνεται στα 50-500 ευρώ, ανάλογα με τη χρήση και τα τετραγωνικά.

Το σύστημα θα παρουσιαστεί σήμερα από τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη και τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) Γιώργο Στασινό, με το ΤΕΕ να έχει την ευθύνη λειτουργίας του. Για την υποστήριξη της λειτουργίας της πλατφόρμας το επιμελητήριο θέτει από σήμερα στην υπηρεσία των μηχανικών και των αρμόδιων υπηρεσιών εξειδικευμένα στελέχη του, δημιουργώντας παράλληλα ειδική ιστοσελίδα στον ιστότοπό του με ενημερωτικό υλικό και συχνές ερωτήσεις – απαντήσεις.

Β. Παπ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα