Τα γυρίζει (πάλι) ο ΣΥΡΙΖΑ για τον συγκυβερνήτη

Σε κωλοτούμπες προβαίνουν οι συριζαίοι, οι οποίοι, μετά τη συντονισμένη επίθεση κατά του Πάνου Καμμένου, τώρα χαμηλώνουν τους τόνους και ανασκευάζοντας εν πολλοίς τα περί επικείμενου τέλους της συγκυβέρνησης. Ο νέος γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης έδωσε από νωρίς τη… γραμμή, αναγνωρίζοντας πως οι δηλώσεις Καμμένου απηχούσαν προσωπικές απόψεις και πως είναι θετικό που διευκρίνισε πως «την κύρια ευθύνη για θέματα εξωτερικής πολιτικής την έχουν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος υποστήριξε πως ουδέποτε σημειώθηκαν «αναταράξεις» στην κυβέρνηση, παρά υπήρξε απλώς ένας «σχολιασμός», μια και απόψεις που διατυπώθηκαν δεν τυγχάνουν κυβερνητικής αποδοχής. Υποστήριξε δε κι εκείνος ότι ο κ. Καμμένος στις ΗΠΑ εξέφρασε κομματικές και προσωπικές απόψεις.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, που πρώτος σήκωσε την περασμένη εβδομάδα τη σημαία της «αντίστασης» στον κυβερνητικό εταίρο, τώρα παραδέχεται ότι «η συνεργασία με τους ΑΝ.ΕΛ. συνεχίζεται», δηλώνοντας πως, όταν η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ έρθει στη Βουλή, «προς Φλεβάρη Μάρτιο», τότε θα συζητηθούν όλα εκ νέου. Με τον κ. Βούτση συμφωνεί και ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, που τόνισε πως η κυβέρνηση με την παρούσα σύνθεση πρέπει να συνεχίσει.

Oσο για την Τασία Χριστοδουλοπούλου, αν και χαρακτήρισε τις δηλώσεις Καμμένου «ανορθόδοξες», «άκομψες» και «προβληματικές», παραδέχθηκε πως η συνεργασία με τους ΑΝ.ΕΛ. δεν έχει κλείσει τον κύκλο της. Οτι οι ΑΝ.ΕΛ. «μετέχουν και θα συμμετέχουν» στην κυβέρνηση ξεκαθάρισε και ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα