«Σκοτώθηκε κατά λάθος στην ανάκριση ο Κασόγκι»

CNN: Ανακοίνωση ετοιμάζει το ΡιάντΣε «άσχημη εξέλιξη της ανάκρισης» ετοιμάζεται να αποδώσει η Σαουδική Αραβία τον θάνατο του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι μετά την παγκόσμια κατακραυγή. Το αμερικανικό δίκτυο CNN προχώρησε στη σχετική αποκάλυψη επικαλούμενο πηγή με γνώση της ανακοίνωσης. 

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο μέσο και τις αποκλειστικές πληροφορίες του, η ανακοίνωση θα αναφέρει ότι η ανάκριση είχε στόχο να οδηγήσει στην απαγωγή του από την Τουρκία, σε μια επιχείρηση που διεξήχθη χωρίς εξουσιοδότηση, και θα καταλήγει με τη δέσμευση ότι οι εμπλεκόμενοι θα λογοδοτήσουν. Χθες, την ώρα που ο Σαουδάραβας βασιλιάς Σαλμάν διέτασσε τον εισαγγελέα να αρχίσει εσωτερική έρευνα για την υπόθεση, στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη άρχιζε έρευνα από κοινή τουρκική-σαουδαραβική ομάδα, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες εξαφάνισης του δημοσιογράφου.

Ερευνες

Σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα, στην έρευνα βρέθηκαν στοιχεία-αποδείξεις της δολοφονίας. Νωρίτερα, τα τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης ερευνούσε την πληροφορία η σoρός του Κασόγκι να «εξαϋλώθηκε» με τη χρήση οξέως. Ωστόσο, ακόμα και ο «σύμμαχος» Τραμπ απείλησε τη Σαουδική Αραβία με κυρώσεις, ενώ χθες έστειλε τον Πομπέο στο βασίλειο.

Την ίδια ώρα, οι επικεφαλής της JP Morgan, της Uber και της Ford ακύρωσαν τη συμμετοχή τους στο επενδυτικό συνέδριο της Σαουδικής Αραβίας γνωστό ως «το Νταβός της Ερήμου», που θα αρχίσει στις 23 Οκτωβρίου στο Ριάντ, με αφορμή την υπόθεση Κασόγκι, με ορατό το ενδεχόμενο γενικευμένου μποϊκοτάζ. Οι Σαουδάραβες πάντως απειλούν με άνοδο της τιμής του πετρελαίου σε ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα