Ο Τραμπ έβαλε «στο κάδρο» των δολοφονιών τον Πούτιν

Στο στόχαστρο του προέδρου των ΗΠΑ και η Κίνα! Εγκώμια για ΚιμΑπό την
Eλενα Στάθου – Ελευθερόγλου

Aκόμη μία δήλωση «βόμβα» έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν ενδέχεται να εμπλέκεται σε δολοφονίες και δηλητηριάσεις! Η δήλωση αυτή προκάλεσε βέβαια την άμεση αντίδραση του Κρεμλίνου, το οποίο τόνισε πως δεν μπορούν να υπάρξουν τεκμηριωμένες κατηγορίες κατά του Ρώσου προέδρου ότι εμπλέκεται σε πολιτικές «δολοφονίες και δηλητηριάσεις»!

Μιλώντας στη δημοφιλέστατη εκπομπή του δικτύου CBS «60 Minutes» και τη δημοσιογράφο Λέζλι Σταλ την Κυριακή, ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι «προσωπικά, έχει υπάρξει πολύ σκληρός» απέναντι στον Ρώσο ομόλογό του. Σε ό,τι αφορά την εμπλοκή της Ρωσίας στις εκλογές του 2016, ο Τραμπ παραδέχτηκε την εμπλοκή της Μόσχας, τόνισε ωστόσο πως στις εκλογές ενδεχομένως να ενεπλάκη και το Πεκίνο, αλλά και άλλες χώρες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος στάθηκε και στον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα. Δεν παρέλειψε μάλιστα να απειλήσει το Πεκίνο με περαιτέρω δασμούς, στην περίπτωση που η Κίνα επιβάλει αντίμετρα ενάντια στους Αμερικανούς αγρότες ή άλλες επιχειρήσεις της χώρας.

Αναφορικά με τη σχέση του με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, ο Τραμπ υποστήριξε πως έχει «καλή ενέργεια» και «καλή χημεία» με τον Κιμ. Τόνισε, ωστόσο, ότι γνώριζε για τις παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων του καθεστώτος, εξηγώντας παράλληλα ότι τα συχνά θετικά σχόλια που κάνει για τον Κιμ αποτελούν ένα μέσο βελτίωσης της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ αλλά και προώθησης των διμερών διπλωματικών σχέσεων με τη Βόρεια Κορέα.

Συντασσόμενος με την άποψη που είχε εκφράσει πριν από λίγες ημέρες και η σύζυγός του Μελάνια, ο Τραμπ δήλωσε πως υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι στον Λευκό Οίκο τους οποίους δεν εμπιστεύεται, τονίζοντας πως η Ουάσινγκτον είναι ένας «διεφθαρμένος τόπος».
Πάντως, νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι ο Τραμπ θα αργήσει να φύγει από την αμερικανική πρωτεύουσα, καθώς σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί (46%) θεωρούν σίγουρη την επανεκλογή του στις εκλογές του 2020.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα