Στον ΣΥΡΙΖΑ «ανέτειλε» ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ

Αλλαξαν οι ισορροπίες στην Κουμουνδούρου μετά την ηχηρή πρωτιά του ΚοτσακάΤο «τέλος εποχής» για τη ριζοσπαστική Αριστερά με τη ραγδαία μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ προς το Κέντρο επισφραγίστηκε με την πανηγυρική νίκη των λεγόμενων «προεδρικών» της Κουμουνδούρου έναντι των «53+» στην Κεντρική Επιτροπή και την ηχηρή πρωτιά του Αντώνη Κοτσακά στη μάχη για την ανάδειξη των νέων μελών της Πολιτικής Γραμματείας.

Εξέλιξη

Ο 72χρονος πάλαι ποτέ συνεργάτης του Ακη και ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ από το 1974, για τον οποίο πάντως ουδέποτε ακούστηκε το παραμικρό… ύποπτο, εξελίχθηκε αθόρυβα από το 2012, όταν προσεταιρίστηκε την Αριστερά, σε κορυφαίο κομματικό παράγοντα και σε ισχυρό χαρτί του Αλέξη Τσίπρα στα εσωκομματικά, αφήνοντας πίσω του τα ιστορικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Η νέα πολιτική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ ως ευρύτερου κεντροαριστερού πόλου διαφαίνεται επιπλέον και από τη σταδιακή υποχώρηση των «βετεράνων» του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στην ψηφοφορία για την εκλογή των νέων μελών της Π.Γ. οι κ. Δραγασάκης, Βούτσης, Φίλης κινήθηκαν από τη μέση και προς την… ουρά.

Στις προθέσεις άλλωστε του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα παραμένει η ανανέωση του κόμματος από νεότερες γενιές στελεχών και πρόσωπα ευρύτερων χώρων που μπορούν να μετατρέψουν την Αριστερά σε πολιτική παράταξη, καλύπτοντας ολόκληρο το φάσμα του αντιδεξιού εκλογικού σώματος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα