ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΦΑΡΣΑ

Η Κου Κλουξ Κλαν, ο ορθολογισμός και ο λαϊκισμός του ΚουμουτσάκουΑπό τον
δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Τον κ. Κουμουτσάκο της Ν.Δ. τον εκτιμώ. Παρότι ο ίδιος ιδεολογικά είναι εντελώς απέναντί μου, αφού βάλλει συνεχώς εναντίον κάθε συντηρητικής και εθνικά ταυτοτικής προσέγγισης, ενώ προβάλλει θέσεις διεθνιστικές και αριστερόστροφες, είναι ευγενικός, συνειδητοποιημένος πολιτικά και ιδιαίτερα δραστήριος. Θυμίζω ότι στην εκλογή του Τραμπ είχε γράψει συντετριμμένος -επειδή ο ίδιος (όπως και ο κ.Μητσοτάκης) στήριζε την κοινωνικά ελευθεριακή και διεθνίστρια Κλίντον- «είναι το τέλος του κόσμου όπως τον γνωρίζουμε» […]. Προαλείφεται, από ό,τι έχω καταλάβει, για υφυπουργός ή υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη – Γεννηματά που έρχεται.

Πριν από τρεις μέρες, θέλοντας να προβάλει το «μεγαλείο ψυχής» που επιδεικνύουν οι μαύροι της Αμερικής προς «μισαλλόδοξους και ρατσιστές» λευκούς, δημοσίευσε στο twitter μια ασπρόμαυρη φωτογραφία από χειρουργείο, όπου μόνο μαύροι ιατροί προσπαθούσαν να σώσουν έναν λευκό, ντυμένο με τα ρούχα της φυλετιστικής οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν (ΚΚΚ). Ο λευκός τραυματίας φορούσε ακόμα και τη χαρακτηριστική κωνική λευκή κουκούλα στο κεφάλι, ενώ ήταν αναίσθητος. Εγραψε ο κ. Κουμουτσάκος: «Μια συγκλονιστική φωτογραφία – γροθιά στον μισαλλόδοξο ρατσισμό της ακραίας ιδεολογίας του μίσους. Μαύροι γιατροί δίνουν τις πρώτες βοήθειες και μάχη για τη διάσωση τραυματισμένου μέλους της διαβόητης ΚΚΚ».

Επειδή είμαι εκ φύσεως σκεπτικιστής και μου έκανε εντύπωση το αστείο της εικόνας, που ο λευκός «ρατσιστής» ήταν στο τραπέζι του χειρουργείου με τη στολή της ΚΚΚ, έκανα μια γρήγορη αναζήτηση. Κατευθείαν βρήκα ότι η φωτογραφία ήταν ψέμα και φάρσα. Ολοι οι άνθρωποι στη φωτογραφία ήταν μοντέλα για διαφήμιση του αυστραλιανού περιοδικού «Large». Κατευθείαν ενημέρωσα τον κ. Κουμουτσάκο ότι εκτίθεται με αυτή τη δημοσίευση. Με εξέπληξε η αντίδρασή του. Απάντησε ότι δεν έχει σημασία αν είναι ψεύτικη η φωτογραφία […], αλλά ότι «το μήνυμα είναι η ουσία». Απόλυτος λαϊκισμός και ψευδοεπιστημονική προσέγγιση από έναν άνθρωπο που συνεχώς αυτοπροβάλλεται ότι ανήκει στις «φιλελεύθερες δυνάμεις της λογικής» και μάχεται τον λαϊκισμό. Αν δεν είναι λαϊκίστικο το να προβάλλεις fake news εν γνώσει σου για να αποδείξεις μια θέση, τι είναι λαϊκισμός;

Στο Πάντειο όπου σπούδασε ο κ. Κουμουτσάκος προφανώς και του δίδαξαν πως ένας επιστήμονας δεν στηρίζεται σε αποδεδειγμένα ψευδείς θέσεις! Το μόνο που απέδειξε με την ανάρτησή του είναι ότι δεν υπάρχει ο πολιτικός προσανατολισμός της «λογικής» κι εμείς οι υπόλοιποι δεν είμαστε «οι παράλογοι, η πλέμπα, οι λειτουργικά αναλφάβητοι, οι λαϊκιστές».

Τα έλεγε και η Κλίντον αυτά περί πλέμπας (deplorables) και έχασε πανηγυρικά, κ. Κουμουτσάκο. Δεν θέλει αλαζονεία και ελιτισμό η πολιτική.

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα