Επίσκεψη Γεροβασίλη με αποδοκιμασίες

Υπό τις έντονες αποδοκιμασίες του κόσμου έφτασε χθες το μεσημέρι στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη, στον απόηχο της επίθεσης που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων αστυνομικώνΜάλιστα, ένας από τους πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο, απευθυνόμενος στην υπουργό, φώναξε: «Ντροπή σας, έχετε μούτρα και εμφανίζεστε, ανίκανοι άνθρωποι».

«Αυτό που προέχει είναι η ανθρώπινη ζωή» δήλωσε η ίδια, χαρακτηρίζοντας «δυσάρεστο περιστατικό» την επίθεση σε βάρος του τμήματος. «Αυτό το οποίο παλεύουμε και θα παλέψουμε, και θα το καταφέρουμε, είναι να επαναφέρουμε το αίσθημα ασφάλειας στον πολίτη.

Αυτό, όμως, δεν αντιμετωπίζεται με λόγια και κανενός είδους επικοινωνιακή πολιτική. Αντιμετωπίζεται με πράξεις» είπε, ξεκαθαρίζοντας ότι το υπουργείο θα δράσει άμεσα για την εφαρμογή των μέτρων. Επειτα, πρόσθεσε ότι κύριο μέλημα του υπουργείου αποτελεί, εκτός των άλλων, και η σωστή άσκηση καθηκόντων από τους εργαζομένους.

«Υπάρχουν ζητήματα και πρέπει να δούμε αυτοί που υπάρχουν πώς εκτελούν τα καθήκοντά τους κάθε φορά. Θα το αντιμετωπίσουμε και αυτό» ανέφερε, διευκρινίζοντας ότι θα γίνουν έρευνες όχι μόνο για τη συμπεριφορά των αστυνομικών στο συγκεκριμένο περιστατικό, αλλά και όλων όσοι εμπλέκονται στην προστασία των πολιτών. «Σε όλα θα γίνουν. Σε όλα τα επεισόδια γίνονται έρευνες για τη συμπεριφορά όλων. Και ημών συμπεριλαμβανομένων. Αρα, όλων».

Τέλος, απαντώντας σε όσα είπε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο αστυνομικό τμήμα, η υπουργός τον κάλεσε «να θυμηθεί τα έργα επί των ημερών του», προσθέτοντας ότι η αντιπολίτευση έχει παίξει όλα τα χαρτιά της κατάρρευσης της κυβέρνησης και αυτό είναι το τελευταίο. «Χρειάζεται μεγαλύτερη σοβαρότητα στα ζητήματα ασφαλείας και πρέπει να αντιμετωπιστούν με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα που διαθέτουμε. Οσοι κάνουν παιχνίδια με θέματα ασφαλείας είναι επικίνδυνοι» τόνισε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα