Σε τεντωμένο σκοινί η κυβέρνηση!

Ούτε η μυστικοπάθεια ούτε το… μήνυμα ενότητας του Τσίπρα δεν κρύβουν πια την κρίση στον «γάμο» του με τον ΚαμμένοΜαλλιά κουβάρια έχουν γίνει πλέον στην κυβέρνηση, όπως φάνηκε χθες από τις εντάσεις που υπήρξαν και στη γεμάτη μυστικοπάθεια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Η κυβέρνηση μοιάζει πλέον να βρίσκεται σε αποσύνθεση, με τον «γάμο» ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να βιώνει για πρώτη φορά μεγάλη κρίση που αν συνεχιστεί θα οδηγήσει μοιραία σε διαζύγιο με ό,τι αυτό σημαίνει.

Ενδεικτικό αυτής της ασυνήθιστης μυστικότητας αλλά και της βαριάς ατμόσφαιρας ήταν ότι πρώτη φορά δεν μπήκε συνεργείο της ΕΡΤ στην αίθουσα της Βουλής -ως είθισται- προκειμένου να μεταδώσει απευθείας την εισήγηση του πρωθυπουργού προς τα μέλη του συμβουλίου., ενώ εντυπωσιακή ήταν η έκκληση του κ. Τσίπρα προς τους υπουργούς, των ΑΝ.ΕΛ. να μην τον ρίξουν!

Είχε προηγηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας γεύμα Τσίπρα – Καμμένου στη Λέσχη Αξιωματικών, το οποίο συμπτωματικά (;) έγινε κι αυτό… χωρίς να ανακοινωθεί, καθώς την ώρα ακριβώς που οι δύο γευμάτιζαν στο κέντρο της Αθήνας επιτελείς του Μαξίμου και των ΑΝ.ΕΛ., μιλώντας με δημοσιογράφους, δήλωναν άγνοια περί κάποιας συνάντησης και έλεγαν πως δεν υπήρχε κανένα προγραμματισμένο ραντεβού του πρωθυπουργού με τον υπουργό Αμυνας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τσίπρας στη χθεσινή συνεδρίαση επιχείρησε να εκπέμψει μήνυμα ενότητας προς τους υπουργούς -προφανώς σε όσους προέρχονται και από τους ΑΝ.ΕΛ. και, φυσικά, προς τον Πάνο Καμμένο-, ζητώντας να δεσμευθούν ότι «δεν υπάρχει σκέψη να ταυτιστούν και δεν θα ταυτιστούν ποτέ με τις προσπάθειες της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς να ανατραπεί η κυβέρνηση με αφορμή το ονοματολογικό».

Μετά την έκκληση αυτή και την ολοκλήρωση του υπουργικού ακολούθησαν ισχυρές διαβεβαιώσεις από πηγές των ΑΝ.ΕΛ., που έσπευσαν να δηλώσουν κατηγορηματικά ότι «οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δεν υπάρχει περίπτωση να ταυτιστούν με τη Ν.Δ. και τους σχεδιασμούς της να ρίξει την κυβέρνηση». Ο πρωθυπουργός κατά την εισηγητική τοποθέτησή του επισήμανε παράλληλα ότι πρώτη φορά η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε σχέδιο Προϋπολογισμού στη διαδικασία του ευρωπαϊκού εξαμήνου «επιβεβαιώνοντας την καθαρή έξοδο της χώρας από τη μνημονιακή επιτροπεία».

Υπογράμμισε δε ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην εφαρμοστεί το μέτρο της περικοπής των συντάξεων, με δεδομένο ότι επιτυγχάνεται ο στόχος του 3,5% χωρίς το μέτρο αυτό. Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την αισιοδοξία ότι ο συνυπολογισμός που έχει κατατεθεί προς έγκριση στην Κομισιόν θα γίνει δεκτός από τις Βρυξέλλες και παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα των νομοθετικών παρεμβάσεων για την υλοποίηση της δημοσιονομικής πολιτικής που εξαγγέλθηκε στη ΔΕΘ. Εθεσε επίσης ως προτεραιότητα την εκκίνηση των διαδικασιών για τη συνταγματική αναθεώρηση στις αρχές Νοεμβρίου, στη βάση των προτάσεων του Ιουλίου 2016 και των συμπερασμάτων του εθνικού διαλόγου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα