ΝΔ: Κυνικός θίασος σε αποσύνθεση

Η «μυστικότητα» που χαρακτήρισε τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Βουλή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ειρωνείες αλλά και βαριές εκφράσεις από την πλευρά όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Υπήρξαν μάλιστα έντονες αιχμές και υπονοούμενα περί των αντίθετων προσεγγίσεων ανάμεσα στον Πάνο Καμμένο και τον Νίκο Κοτζιά για το εθνικό θέμα της Μακεδονίας. Η ΝΔ έκανε λόγο για «κυνικό θίασο» που κυβερνά, ενώ βρίσκεται πια σε αποσύνθεση και τα μέλη του δεν μπορούν να το κρύψουν ούτε κεκλεισμένων των θυρών, και εξαπέλυσε ευθείες βολές στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν έχει ξαναγίνει πρωθυπουργός να εκλιπαρεί τους υπουργούς του να μην τον ρίξουν και στη συνέχεια να τους παρακολουθεί άβουλος να αλληλοκατηγορούνται για να μη χάσουν την καρέκλα τους. Φτάνει πια. Η χώρα δεν μπορεί να βυθίζεται άλλο εξαιτίας σας» αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Πειραιώς.

Στο ίδιο… μοτίβο κινήθηκαν και τα άλλα κόμματα. «Αφού χθες (σ.σ.: προχθές) τα συμφώνησαν, ο κ. Τσίπρας παρακαλεί τον κ. Καμμένο να “μην τον ρίξει”. Η καρέκλα τους πάνω απ’ όλα, την ώρα που οι εργαζόμενοι υποφέρουν από τα μέτρα τους. Αλλά η αυλαία της παράστασης θα πέσει γρήγορα» σημείωσε ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝ.ΑΛ. Στ. Μαλέλης, ενώ ο Δημήτρης Τσιόδρας εκ μέρους του Ποταμιού επισήμανε: «Λίγες ώρες μετά τη μυστική συνάντησή τους, ο κ. Τσίπρας κάλεσε ενώπιον των υπουργών τον κ. Καμμένο να μη ρίξει την κυβέρνηση. Τι συνέβη; Αυτή τη φορά δεν τα βρήκαν; Αυτό το γαϊτανάκι, με δηλώσεις, αντιδηλώσεις και ψευτοκαβγάδες, που είναι σε βάρος της χώρας, πρέπει να τελειώνει. Αν διαφωνούν τόσο πολύ, ας αφήσουν τις καρέκλες. Αλλά είναι το τελευταίο που θα κάνουν».

Ανάλογη ήταν και η αντίδραση του ΚΚΕ. «Από ό,τι φαίνεται, το μόνο πρόβλημα του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο είναι η μη διατάραξη της κυβερνητικής συνοχής, με αφορμή το Σκοπιανό, κι όχι φυσικά η μετατροπή της Ελλάδας σε αμερικανοΝΑΤΟϊκό ορμητήριο, την οποία και έκανε γαργάρα, αφού συνιστά επίσημη κυβερνητική πολιτική».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα