Με επιθετική ατζέντα πάει Βρυξέλλες ο Κυριάκος!

Θα θέσει στη σύνοδο του ΕΛΚ σειρά ενεργειών της κυβέρνησης, με αφορμή και τις τελευταίες δηλώσεις ΠολάκηΜε επιθετική κατά της κυβέρνησης ατζέντα μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να πάρει μέρος στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα επιχειρήσει να θέσει «ενώπιον των ευθυνών τους» τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για μια σειρά ενεργειών της κυβέρνησης στην Ελλάδα που κινούνται στα «όρια της δημοκρατικής νομιμότητας», με αφορμή και τις τελευταίες δηλώσεις Πολάκη για φυλακίσεις πολιτικών αντιπάλων προκειμένου να κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να επαναλάβει τις πάγιες θέσεις του για την κατάσταση στην Ελλάδα και να κινηθεί κατά κύριο λόγο σε δύο άξονες. Ο πρώτος θα αφορά την οικονομία, σχετικά με την οποία ο κ. Μητσοτάκης θα σημειώσει ότι η Ελλάδα παραμένει εκτός αγορών και εντός του μνημονιακού καθεστώτος με αυστηρή εποπτεία, ενώ παράλληλα θα στηλιτεύσει επιλογές κυβερνητικές για τη λειτουργία των θεσμών, της Δικαιοσύνης και του πολιτεύματος, καθώς και διορισμούς στο κράτος για τη δημιουργία κομματικού στρατού.

Δεν είναι σαφές αν ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί κατ’ αυτόν τον τρόπο στην ομιλία του στη σύνοδο του ΕΛΚ ή αν θα τα θέσει στις συναντήσεις που θα έχει στο περιθώριο της συνόδου. Το βέβαιο είναι ότι θα τεθούν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στους Ευρωπαίους συνομιλητές του. Αλλωστε, το τελευταίο διάστημα ο κ. Μητσοτάκης έχει κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση, χαρακτηρίζοντας «Ελληνα Ορμπαν» τον Αλέξη Τσίπρα και κατηγορώντας τον ότι ταυτίζεται με τις αυταρχικές και καθεστωτικές πρακτικές του Ούγγρου πρωθυπουργού, ο οποίος εσχάτως είναι κόκκινο πανί στους κόλπους του ΕΛΚ. Η πιο σημαντική συνάντηση που θα έχει ο πρόεδρος της Ν.Δ. σήμερα θα είναι με τον απερχόμενο πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι ζυμώσεις για να οριστικοποιηθούν οι υπόλοιπες υποψηφιότητες περιφερειαρχών. Χθες έγινε σύσκεψη με τους περιφερειακούς συμβούλους της Ν.Δ. στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, καθώς δεν φαίνεται να γίνεται αποδεκτή η υποψηφιότητα του Χρήστου Μέτιου.

Συνεχίζεται ο πόλεμος του αν. υπ. Υγείας  με τον Αδωνι

Στην αντεπίθεση περνά ο Παύλος Πολάκης, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για «φυλακίσεις», και στοχοποιεί τον Aδωνι Γεωργιάδη, απευθυνόμενος -και μάλιστα στα αγγλικά- στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανάρτησε βίντεο με διαδοχικές δηλώσεις του αντιπρoέδρου της Ν.Δ., στις οποίες ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει κατ’ επανάληψη, ακόμη και εντός του Κοινοβουλίου, ότι θα κλείσει φυλακή τους συριζαίους και προσωπικά τον Παύλο Πολάκη μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο της Novartis. Κάνοντας ρελάνς στη χθεσινή δήλωση Μητσοτάκη, που έγινε στα αγγλικά στέλνοντας το μήνυμα ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα θέσει το ζήτημα των «πολιτικών διώξεων» και στους Ευρωπαίους, ο κ. Πολάκης απευθύνεται και στον πρόεδρο της Ν.Δ. με ειρωνική διάθεση, αποκαλώντας τον «Dear Kyriakos» («Αγαπητέ Κυριάκο»), και του υποδεικνύει γράφοντας στα αγγλικά να δείξει και το βίντεο με τις δηλώσεις Γεωργιάδη στους Ευρωπαίους.

Οπως τονίζει με νεότερη ανάρτησή του στο facebook ο Παύλος Πολάκης, «αυτός δεν είναι αντιπρόεδρος κόμματος. Αυτός είναι αρχιφύλακας στον Κορυδαλλό!», προσθέτοντας: «Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν θα πας στο Ευρωκοινοβούλιο και στους διεθνείς θεσμούς για να διαμαρτυρηθείς για πολιτικές διώξεις… θυμήσου να πάρεις μαζί σου και αυτό το βίντεο με τα κοινοβουλευτικά ήθη και κατορθώματα του αντιπροέδρου σου!»

Την κίνηση Πολάκη δεν άφησε ασχολίαστη ο Αδωνις Γεωργιάδης, υποστηρίζοντας ότι «ο αν. υπουργός τα έχει χαμένα. Πρώτον, εγώ δεν είμαι υπουργός, όπως αυτός, για να μπορώ να επηρεάσω τη Δικαιοσύνη ελέγχοντας τους διορισμούς του, και μιλώ για την εναντίον μου σκευωρία και όχι για να κερδίσω τις εκλογές, όπως ανερυθρίαστα είπε ο ίδιος».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα