Ο καρκίνος νίκησε τον συνιδρυτή της Microsoft Πολ Αλεν

Μόλις δύο εβδομάδες αφότου στο τελευταίο, όπως αποδείχτηκε, tweet του διαβεβαίωνε ότι οι γιατροί ήταν «αισιόδοξοι» για τη νέα μάχη του με τον καρκίνο, κατά τραγική ειρωνεία ο συνιδρυτής της Microsoft Πολ Αλεν τελικά έφυγε προχθές από τη ζωή, σε ηλικία 65 ετώνΓνωστός για το φιλανθρωπικό του έργο, εξαιρετικός κιθαρίστας της ροκ μουσικής και λάτρης των σπορ, ο Αλεν κατάφερε να γίνει ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη χάρη στην ευφυΐα του.

Οπως ανακοίνωσε η επενδυτική εταιρία Vulcan, της οποίας υπήρξε ιδρυτής και πρόεδρος, ο Αλεν πέθανε στο Σιάτλ τη Δευτέρα εξαιτίας επιπλοκών του λεμφώματος non Hodgkin’s, το οποίο επανεμφανίστηκε μετά τη θεραπεία στην οποία είχε υποβληθεί το 2009.

Ο Αλεν γεννήθηκε στο Σιάτλ στις 21 Ιανουαρίου 1953 από πατέρα βιβλιοθηκάριο και μητέρα εκπαιδευτικό. Οταν σπούδαζε, ο παιδικός του φίλος Μπιλ Γκέιτς τον έπεισε να εγκαταλείψει το Χάρβαρντ και να ιδρύσουν το 1975 τη Microsoft.

Το 1983 όμως, όπως περιέγραψε στην αυτοβιογραφία του το 2011, παραιτήθηκε από τη Microsoft, όταν ανακάλυψε ότι ο Γκέιτς συνωμοτούσε για να πάρει τις μετοχές του.

Το 2000 ο Αλεν, που δεν παντρεύτηκε ποτέ ούτε απέκτησε παιδιά, πούλησε τις μετοχές του στη Microsoft και έγινε δισεκατομμυριούχος. Στη συνέχεια ίδρυσε την εταιρία Vulcan δημιουργώντας συνολική περιουσία 17.530.000.000 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα