«Παρέλαση» υπόπτων για την πυρκαγιά στο Μάτι

Προθεσμία για τις 8 Νοεμβρίου έλαβε η Δούρου. Μεταφέρουν με καρότσια δικόγραφα 6.000 σελίδωνΑπό τη 
Μαρία Ζαχαροπούλου

Με τη λίστα των «υπόπτων» για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι να αριθμεί 30 πρόσωπα, ο αρμόδιος εισαγγελέας έδωσε χθες στους εμπλεκομένους ολιγοήμερη προθεσμία προκειμένου να ενημερωθούν για το περιεχόμενο της δικογραφίας, που ξεπερνά τις 6.000 σελίδες.
Καταθέσεις μαρτύρων, πορίσματα πραγματογνωμόνων, συνομιλίες της Πυροσβεστικής και της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και τα ενημερωτικά των νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ εμπεριέχονται στην ογκωδέστατη δικογραφία, η οποία μεταφέρεται με καρότσια του σούπερ μάρκετ (!) για να φωτοτυπηθεί ώστε να λάβουν γνώση όσοι έχουν κληθεί για ανωμοτί καταθέσεις πριν δώσουν τις εξηγήσεις τους.

Ο 65χρονος

Μεταξύ των υπόπτων, ένας 65χρονος ιδιώτης, οι ενέργειες του οποίου ελέγχονται, καθώς μαρτυρίες φέρεται ότι τον συνδέουν με την έναρξη της πυρκαγιάς, αλλά και περίπου οκτώ πρόσωπα από το Λιμενικό και τον Στρατό, που καλούνται να δώσουν εξηγήσεις στους εισαγγελείς.

Τα εμπλεκόμενα στην υπόθεση πρόσωπα αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του εισαγγελέα το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, καθώς χθες, είτε μέσω συνηγόρων είτε αυτοπροσώπως, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμίες. Πολλά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής επέλεξαν να προσέλθουν στο γραφείο του εισαγγελέα συνοδευόμενα από τους συνηγόρους τους.

Το ίδιο έκανε και ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε: «Αισθανόμαστε ότι κάναμε ό,τι έπρεπε να κάνουμε πριν και μετά την πυρκαγιά. Είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας και στη Δικαιοσύνη ώστε να απαντήσουμε σε όλα τα ερωτήματα και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν».

Ο Λυκουρέζος

Ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος εκπροσώπησε τον δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη. «Καμία θέση δεν διατυπώνεται, αν δεν μελετηθεί πρώτα το υλικό της δικογραφίας» απάντησε ο κ. Λυκουρέζος. Αλλά και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου έλαβε προθεσμία για τις 8 Νοεμβρίου, μέσω του συνηγόρου της.
Αρμόδιες πηγές εκτιμούν ότι ο χρόνος ολοκλήρωσης του συγκεκριμένου κύκλου της εισαγγελικής έρευνας θα είναι μακρύς, καθώς δεν αποκλείεται να ζητηθούν νέες προθεσμίες από τους εμπλεκομένους, ο ορισμός τεχνικών συμβούλων ή ακόμη και να διατυπωθούν ενστάσεις επί της διαδικασίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα