Ο Ντι Μάιο «κέρασε» ιταλικό φαρμάκι τον Γιούνκερ

Αμετακίνητη παραμένει η Ιταλία στις θέσεις της για τον σχεδιασμό του προϋπολογισμού της νέας χρονιάς για τη χώραΕνας προϋπολογισμός που θέτει πάνω από την προσαρμογή στους δημοσιονομικούς κανόνες της ευρωζώνης τα συμφέροντα των Ιταλών πολιτών και την ανακούφισή τους από τις πληγές που άφησαν στις τσέπες τους οι πολιτικές λιτότητας των τελευταίων ετών.

«Το σχέδιο προϋπολογισμού της Ιταλίας εκ πρώτης όψεως φαίνεται πως αποκλίνει σοβαρά από τους ευρωπαϊκούς δημοσιονομικούς κανόνες» δήλωσε χθες ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, ανοίγοντας νέο κύκλο πολεμικής -και πιέσεων- προς την ιταλική κυβέρνηση. Νωρίτερα και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με δηλώσεις του εξέφραζε τις ανησυχίες της Επιτροπής.

Απέναντί τους, πάντως, οι Βρυξέλλες έχουν το πολιτικό μπλοκ των Ντι Μάιο και Σαλβίνι. «Εξ ονόματος ποιου μιλάει (σ.σ.: ο Γιούνκερ);» ήταν η εύλογη απορία που εξέφραζε ο επικεφαλής των Πέντε Αστέρων και υπουργός Εργασίας της Ιταλίας, θυμίζοντας πως η θητεία Γιούνκερ λήγει τον Μάιο. Πιο επιθετικός, ο Σαλβίνι τόνιζε αργότερα: «Ο ιταλικός προϋπολογισμός εγκρίθηκε. Ο Γιούνκερ ας δεχθεί την πραγματικότητα και ας πιει έναν καφέ»!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα