Δεν βλέπει συμφωνία ο Τουσκ στο Brexit, στριμωγμένη η Μέι

Κρίσιμο δείπνο με τους «27» θα έχει σήμερα η Βρετανίδα πρωθυπουργός, που ελπίζει ακόμα για τα ιρλανδικά σύνοραΑπό τη
Θεανώ Καρούτα 

Σ τα… βαθιά κολυμπά η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι τις τελευταίες μέρες, καθώς μπορεί χθες να εξασφάλισε στο υπουργικό συμβούλιο τη στήριξη των βουλευτών της, έχει όμως σήμερα να διασταυρώσει το ξίφος της με τους Ευρωπαίους ηγέτες, την παραμονή της πιο κρίσιμης Συνόδου Κορυφής για τις λεπτομέρειες του Brexit.

Στην ομιλία της Μέι σήμερα το βράδυ, κατά τη διάρκεια προπαρασκευαστικού δείπνου με τους 27, έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους και οι δύο πλευρές, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει ότι θα σημειωθεί πρόοδος στα θέματα-αγκάθια της διαπραγμάτευσης που θα συζητηθούν την Πέμπτη.

Η Τερέζα Μέι αναμένεται να ζητήσει από τους ηγέτες να αποσυρθούν από την πρότασή τους για τα ιρλανδικά σύνορα, με τις πιθανότητες να εισακουστεί να μην είναι υπέρ της. Η ίδια πάντως, προσπαθώντας να δείξει σίγουρη και αισιόδοξη για τα βήματα της κυβέρνησής της, δήλωνε χθες πως «μια συμφωνία μπορεί ακόμα να επιτευχθεί».
Την αισιοδοξία της δεν φαίνεται να συμμερίζονται οι Ευρωπαίοι, που τις τελευταίες μέρες διαμηνύουν σε κάθε τόνο το αντίθετο, πως δηλαδή το ενδεχόμενο να μην υπάρξει καμία συμφωνία είναι πιο πιθανό από ποτέ.

Απαισιοδοξία

Ιδιαίτερα απαισιόδοξος ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, σε επιστολή προς τα μέλη του, υποστήριξε πως, παρά την αποφασιστικότητα των εμπλεκόμενων πλευρών, οι Βρυξέλλες θα πρέπει να ετοιμάζονται για το σενάριο της μη συμφωνίας.
«Το γεγονός ότι προετοιμαζόμαστε για το σενάριο της απουσίας συμφωνίας δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μας εμποδίσει να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιτύχουμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία για όλα τα μέρη», πρόσθεσε, την ίδια ώρα που και το Βερολίνο δηλώνει πως είναι έτοιμο για όλα τα σενάρια, ενώ το επενδυτικό κλίμα στη Γερμανία εξασθενεί.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα