«Παγώνει» η πρόσληψη των 404 δικαστικών

Προσφυγή κατά του διαγωνισμού ΑΣΕΠΜε δικαστική απόφαση μπλόκαρε προσωρινά ο διαγωνισμός του υπουργείου Δικαιοσύνης μέσω του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 404 δικαστικών υπαλλήλων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, οι οποίοι αναμένεται να καλύψουν κενά στα δικαστήρια της χώρας. Το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας έκανε δεκτή αίτηση προσωρινής διαταγής τριών υποψηφίων που στρέφονται κατά του διαγωνισμού του 2017, κάνοντας λόγο για αδιαφάνεια και αυθαιρεσία. 

Στην προσφυγή τους αναφέρονται σε ανατροπές στη διαμόρφωση των οριστικών πινάκων σε σχέση με τους προσωρινούς, αλλά και στις προϋποθέσεις που τίθενται στην προκήρυξη σχετικά με τους τίτλους σπουδών και την προϋπηρεσία. Ο πρόεδρος του ΙΑ΄ Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου διέταξε να διατηρηθεί σε ισχύ η σύμβαση εργασίας των προσωρινώς επιτυχόντων με βάση τον πίνακα κατάταξης του επίμαχου διαγωνισμού, μια απόφαση η ισχύς της οποίας λήγει όταν αποφανθεί το δικαστήριο επί των αιτήσεων αναστολής.

Οπως αναφέρεται στην προσωρινή διαταγή, η διοίκηση είναι υποχρεωμένη «να απέχει από κάθε ενέργεια ερειδόμενη επί της προσβαλλόμενης πράξεως, η οποία θα είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή των -ορισμένου χρόνου- συμβάσεων των αιτουσών με βάση τις οποίες εργάζονται στα αναφερόμενα στην ως άνω αίτηση δικαστήρια της επικράτειας».

Ανοίγει δρόμο…

Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η προσωρινή διαταγή ενδεχομένως να ανοίξει τον δρόμο να ζητήσουν δικαστική προστασία όσοι έχουν συνάψει συμβάσεις με το υπουργείο με βάση τους προσωρινούς πίνακες κατάταξης, γεγονός που θα δημιουργήσει γενικότερο θέμα στο ΑΣΕΠ. Και αυτό γιατί, όπως σχολιάζουν, θα υπάρξουν εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων στον ίδιο χώρο εργασίας, αφού άλλοι θα εργάζονται σύμφωνα με τον προσωρινό πίνακα κατάταξης και άλλοι σύμφωνα με τον οριστικό, ο οποίος αμφισβητείται.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα