Μας περνάνε για ιθαγενείς; Φθηνό σόου από Σπίρτζη – Δούρου

Ξαφνικά ανακάλυψαν την εγκατάλειψη (επί 60 χρόνια!) στον Ιλισό και έσπευσαν να… παρέμβουνΣοβαρότατα προβλήματα εξαιτίας της παντελούς έλλειψης συντήρησης εμφανίζονται στην υπόγεια κοίτη του Ιλισού, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η άμεση διακοπή της κυκλοφορίας του τραμ στο τμήμα Κασομούλη – Σύνταγμα. Οπως ανακοινώθηκε χθες, σε (επικονωνιακού και προεκλογικού χαρακτήρα) συνέντευξη Τύπου του υπουργού Υποδομών Χρ. Σπίρτζη και της περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου (στην ευθύνη της οποίας είναι, μεταξύ άλλων, και τα υπόγεια ρέματα) η κυκλοφορία του τραμ θα διακοπεί «για όσο διάστημα χρειαστεί» ώσπου να ολοκληρωθούν τα σχετικά έργα. 

Ο υπουργός Υποδομών είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για το οδικό δίκτυο και εμφανίστηκε καθησυχαστικός, αλλά φρόντισε να επισημάνει ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι γνωστό το εύρος ούτε των έργων συντήρησης ούτε της επικινδυνότητας, καθώς επί 60 χρόνια ουδείς ασχολήθηκε με εργασίες συντήρησης. Προφανώς ούτε ο ίδιος που τόσο καιρό είναι υπουργός…

Ο κ. Σπίρτζης μετέφερε εικόνα εγκατάλειψης της υπόγειας κοίτης, που διέρχεται κάτω από μεγάλους δρόμους της πόλης, από τη Μεσογείων, τη Μιχαλακοπούλου, την Καλλιρρόης κ.ά. Επειτα από πρόσφατο συμβάν σε πάρκινγκ του Δήμου Καλλιθέας (στο οποίο βούλιαξαν δύο αυτοκίνητα), έγινε αυτοψία στην υπόγεια κοίτη του Ιλισού από την ΕΥΔΑΠ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια. Εντοπίστηκαν τεράστια προβλήματα διάβρωσης (στις ράβδους του οπλισμού), ενώ έχουν κοπεί τμήματα του σκυροδέματος, λείπουν τμήματα του τοίχου, έχει ξηλωθεί το μπετόν κατά μήκος μεγάλου τμήματος του αγωγού από το νερό και υπάρχουν διάφορες τρύπες για να περάσουν δημόσια δίκτυα, όπως και παράνομοι αγωγοί ομβρίων ή ακαθάρτων. Επίσης μεγάλοι όγκοι σκυροδέματος έχουν ξηλωθεί και έχουν παρασυρθεί.

Με τη διακοπή λειτουργίας του τραμ δεν θα λειτουργούν οι σταθμοί ΦΙΞ, Λεωφ. Βουλιαγμένης, Ζάππειο και Σύνταγμα. Η κυκλοφορία στη γραμμή 4 θα διεξάγεται στο τμήμα ΣΕΦ – Κασομούλη – ΣΕΦ, στη γραμμή 5 στο τμήμα Ασκλ. Βούλας – Κασομούλη – Ασκλ. Βούλας. Κατά τον κ. Σπίρτζη, το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η λειτουργία του τραμ στον Πειραιά.

—-

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ 

Εκ των υστέρων επιθεωρήσεις

Ισως έχετε ακούσει το ανέκδοτο με τον πολιτικό που λέει «Χάος παραλάβαμε!». Και όταν τον ρωτάνε οι δημοσιογράφοι «Μα, εσείς δεν ήσαστε η προηγούμενη κυβέρνηση;» αυτός απαντά: «Δεν έχει σημασία, χάος παραλάβαμε».

Κάτι τέτοιο ισχύει με τα έργα συντήρησης στο οδικό δίκτυο της χώρας. Βγήκαν ξαφνικά οι αρμόδιοι παράγοντες να κάνουν εκ των υστέρων επιθεωρήσεις (αφού το οδόστρωμα κατάπιε αυτοκίνητα σε πάρκινγκ στην Καλλιθέα) για να μας πουν «60 χρόνια ουδείς ασχολήθηκε με εργασίες συντήρησης».

Τους φόρους, όμως, ξέρετε να τους εισπράττετε. Τα έργα γιατί δεν τα κάνετε; Οταν γίνεται, το μόνο που ξέρουν οι υπεύθυνοι είναι να δείχνουν ο ένας τον άλλον.

Στέλιος Κράλογλου

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα