Γενναία αντίσταση στον Ρουβίκωνα από αγανακτισμένους καθηγητές, φοιτητές

Με ανθρώπινη αλυσίδα (!) εμπόδισαν τη νέα κατάληψη στο ΕΚΠΑ«Λουκέτο» στη Φιλοσοφική λόγω Ρουβίκωνα… Σε συμβολική αναστολή λειτουργίας της σχολής προβαίνουν σήμερα οι πρυτανικές Αρχές και η κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και προειδοποιούν ότι δεν θα αφήσουν αναπάντητες τις προκλήσεις του Ρουβίκωνα, ανακοινώνοντας μάλιστα ότι θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της Φιλοσοφικής Σχολής.

Σε θρίλερ, που εκτιμάται ότι μπορεί να έχει αρκετά επεισόδια και ίσως όχι καλή έκβαση, τείνει να μετατραπεί η κατάληψη που ξεκίνησε η διαβόητη αναρχική ομάδα σε αίθουσα της Φιλοσοφικής Σχολής στην Πανεπιστημιούπολη. 

Τα αρμόδια όργανα του πανεπιστημίου υπογραμμίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους τη σθεναρή βούλησή τους να μην επιτρέψουν την προσβολή και την παραβίαση των ακαδημαϊκών αρχών που διέπουν τη λειτουργία του πανεπιστημίου, την παρεμπόδιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και τη χρήση βίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κύριο μέλημά τους παραμένει η ασφάλεια όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας. 

Φοιτητικοί παράγοντες εκτιμούν ότι με την κατάληψη στη Φιλοσοφική ο Ρουβίκωνας προσπαθεί όχι μόνο να κάνει «χρησικτησία» σε έναν χώρο που είναι «άβατος» για την Αστυνομία, αλλά -το κυριότερο- να «στρατολογήσει» νέα μέλη και -γιατί όχι;- να μετεξελιχθεί σε μια φοιτητική παράταξη που θα μπει «σφήνα» ανάμεσα στις φοιτητικές παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, που παραπαίει, και των ΕΑΑΚ που τα τελευταία χρόνια δείχνουν σαφή σημάδια κάμψης της δύναμής τους.

«Αλυσίδα»

Πάντως, οι άνθρωποι του πανεπιστημίου, οι καθηγητές και οι φοιτητές κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους. Χθες προσπάθησαν με ανθρώπινη αλυσίδα να αποτρέψουν τα μέλη του Ρουβίκωνα να εισέλθουν στο γραφείο που είχαν καταλάβει από την περασμένη εβδομάδα. Επίσης άλλαξαν κλειδαριά και έβαψαν στο αρχικό χρώμα τον τοίχο. 

Τα μέλη της «παράταξης» Ρουβίκωνας, όπως τη χαρακτήρισε η πρόεδρος της Σχολής Φιλοσοφικής Παιδαγωγικής Ψυχολογίας Μαρία Φουντοπούλου, άρχισαν να εμφανίζονται στους χώρους της σχολής μετά τις 10 το πρωί. Υπενθυμίζεται ότι ο Ρουβίκωνας είχε ανακοινώσει ότι θα δέχεται κόσμο στην αίθουσα 516 κάθε Τετάρτη από τις 10.00 έως τις 13.30.

Οι φοιτητές που, σύμφωνα με στελέχη της σχολής, έχουν προσχωρήσει στις τάξεις του Ρουβίκωνα, ζήτησαν τον λόγο από τους καθηγητές τους και τους υπαλλήλους που επιχείρησαν να τους εμποδίσουν χωρίς τη χρήση βίας. Μάλιστα, ακούστηκαν και… βαριές κουβέντες από τα μέλη του Ρουβίκωνα προς τους πανεπιστημιακούς. Παρ’ όλα αυτά, ο κλοιός των ανθρώπων του πανεπιστημίου έμεινε στη θέση του έως τις 13.00, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Τα μέλη του Ρουβίκωνα περίμεναν τους καθηγητές να αποχωρήσουν και όταν αυτό τελικά συνέβη, όπως ήταν φυσικό, «επανακατέλαβαν» την αίθουσα.

—-

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Mια χούφτα γενναίοι καθηγητές, που δεν φοβήθηκαν μήπως έχουν την τύχη του συναδέλφου τους Αγγελου Συρίγου, υποκατέστησαν χθες το κράτος περιφρουρώντας, κάποιες ώρες έστω, δημόσια περιουσία. Επιχείρησαν να προστατέψουν ταυτόχρονα την υπόληψη ενός κρατικού ακαδημαϊκού ιδρύματος, που συντηρείται με τον ιδρώτα του Ελληνα φορολογουμένου για να μορφώνονται τα παιδιά του.

Μπράβο, λοιπόν, στους ακαδημαϊκούς δασκάλους που όρθωσαν το ανάστημά τους στους τραμπούκους του Ρουβίκωνα, αλλά δεν είναι δουλειά τους να παίζουν «κλέφτες κι αστυνόμους» με τους κάθε λογής μπαχαλάκηδες, διακινδυνεύοντας τη σωματική ακεραιότητά τους. Υπάρχουν άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι επιφορτισμένοι με αυτό το έργο. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν κράτος και κυβέρνηση για να τους διατάξουν να κάνουν τη δουλειά τους…

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα