Ο Παυλόπουλος επιμένει για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Νέες δηλώσεις για το θέμα • «Δεν υπάρχει παραγραφή του κατοχικού δανείου»!Τον κώδωνα του κινδύνου να γίνει ξανά η Ευρώπη μια σκοτεινή ήπειρος έκρουσε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης για το ολοκαύτωμα των Νέων Κερδυλλίων. Τόνισε ότι αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε, επισημαίνοντας την κρισιμότητα των προσεχών ευρωεκλογών, ενώ παράλληλα έστειλε μήνυμα αντίστασης εναντίον όσων «επιβουλεύονται» το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, τις αρχές και τις αξίες του.

Επεσήμανε ιδιαίτερα τους κινδύνους για την Ευρώπη και τον κόσμο από την ανάπτυξη «μορφωμάτων λαϊκισμού, που φτάνουν στα όρια του ρατσισμού κι ακόμη παραπέρα». 

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε την ανάγκη να υπάρξει αντίσταση απέναντι σε τέτοια μορφώματα, με αφορμή το μήνυμα που εκπέμπει η επετειακή εκδήλωση στα Νέα Κερδύλλια, σε ανάμνηση των 230 εκτελεσθέντων από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής στις 17 Οκτωβρίου 1941. Υπενθύμισε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να ξαναζήσει εγκλήματα, όπως αυτά που συνέβησαν στα Ν. Κερδύλλια και σε άλλους μαρτυρικούς τόπους κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής, και πως ο μόνος τρόπος να συμβεί αυτό είναι να διατηρούμε τη μνήμη μας σε «εγρήγορση».

«Μέσα σε αυτό το πλαίσιο μνήμης και δικαιοσύνης εντάσσουμε και τις απαιτήσεις μας για το κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές αποζημιώσεις. Τις οποίες θεωρούμε πάντοτε νομικές και δικαστικώς επιδιώξιμες, με την έννοια ότι ουδέποτε παρεγράφησαν -δεν υπάρχει καμία ελληνική κυβέρνηση που ποτέ να δέχθηκε παραγραφή- και υπάρχει πάντοτε το πλαίσιο του ευρωπαϊκού πολιτισμού μας ότι μαζί πρέπει να βρίσκουμε ότι έχουμε τέτοιες διαφορές, ανεξάρτητα από το ποιες είναι οι απόψεις καθενός. Το αρμόδιο δικαστικό φόρουμ είναι εκείνο που θα κρίνει το ποιος έχει δίκιο. Αυτό είναι στοιχειώδης απαίτηση των Ελλήνων, όχι μόνο απέναντι στην Ιστορία, αλλά απέναντι στον κοινό ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό μας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα