Είναι ο νέος… Βαρουφάκης;

Η μετάλλαξη του τέως ΥΠΕΞ, οι Ρώσοι και ο ΣόροςΑπό τον
Γιώργο Χαρβαλιά

Κακό μπελά έβαλε στο κεφάλι του ο Αλέξης Τσίπρας με τον «αποκεφαλισμό» του Κοτζιά, που είναι βέβαιον, λόγω και της εγωκεντρικής ιδιοσυγκρασίας του, ότι θα βγει γρήγορα στο… μεϊντάνι και θα αρχίσει να πυροβολεί αδιακρίτως.

Αυτή βέβαια είναι η πρώτη ανάγνωση της υπόθεσης, γιατί αφήνοντάς τον ακάλυπτο ο Τσίπρας πέτυχε να τον οδηγήσει σε αναίμακτη παραίτηση «διαμαρτυρίας» και να ξεφορτωθεί έναν χειρότερο ενδεχομένως μπελά, που μπορεί να είχε ως αποτέλεσμα την πτώση της κυβέρνησής του.

Το ωμό «άδειασμα» του Κοτζιά από τον Τζανακόπουλο ήταν μια προμελετημένη απόφαση. Με οργιώδες παρασκήνιο.

Δεν οφείλεται μόνον στον πρόσφατο καβγά με τον Καμμένο, που λίγο έλειψε να μετατρέψει σε ρινγκ το υπουργικό συμβούλιο. Υπάρχουν κι άλλες, βαθύτερες αιτίες, με κυριότερη τη διαπίστωση ότι η Συμφωνία των Πρεσπών, που διαχειρίστηκε προσωπικά ο Κοτζιάς, δεν ήταν τελικά έντιμος συμβιβασμός αλλά καλοστημένη παγίδα, που ευνοεί πάγιες επιδιώξεις των γειτόνων.

Είναι γεγονός ότι πριν από την «αυτονόμηση» του υπουργού Αμυνας, που στο κάτω κάτω σέρνει μαζί του και ένα υπαρκτό κόμμα, είχε αυτονομηθεί ο υπουργός Εξωτερικών. Στην πράξη είχε σηκώσει δικό του μπαϊράκι, οδηγώντας στην έξοδο από το υπουργείο και τον πρωθυπουργικό εξάδελφο, που είχε «φυτευθεί» εκεί ως τοποτηρητής.

Αυτό δεν το ξέχασε ποτέ ο Τσίπρας. Κι ύστερα ήρθαν τα σύννεφα στις σχέσεις με τους Ρώσους και η υιοθέτηση μιας έξαλλης, σχεδόν υβριστικής ρητορικής για μια μεγάλη και παραδοσιακά φίλη χώρα.

Επιρρεπής στις θεωρίες συνωμοσίας, ο Καμμένος κάρφωσε τον Κοτζιά στο Μαξίμου, ισχυριζόμενος ότι υπηρετεί την ατζέντα του αδίστακτου κερδοσκόπου Τζορτζ Σόρος. Υπερβολική μάλλον η κατηγορία, όμως γεγονός είναι ότι ο άλλοτε θιασώτης του Γιαρουζέλσκι υπέστη μια σταδιακή μετάλλαξη.

Από τον Κοτζιά που λίγο έλειψε να μπλοκάρει σύνοδο υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. τις πρώτες μέρες της θητείας του παίρνοντας τη θέση της Μόσχας στη διένεξη με την Ουκρανία και από τον Κοτζιά που είπε ένα περήφανο «όχι» στις υπόγειες μεθοδεύσεις για τη νεκρανάσταση του Σχεδίου Ανάν, φτάσαμε στον Κοτζιά… ίνδαλμα του Πάιατ, που έφτασε να υιοθετεί νατοϊκού τύπου ρωσοφοβίες και να διευκολύνει τα σχέδια των Αμερικανών στα Βαλκάνια.

Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν η ανάληψη του υπουργείου Εξωτερικών από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα θα σηματοδοτήσει και μια κεκαλυμμένη, έστω, στροφή στο Σκοπιανό υπό την ασφυκτική πίεση της κοινής γνώμης. Το μόνο βέβαιο είναι ότι, αν τελικά το αποφασίσει, ο Αλέξης θα έχει ανακαλύψει στο πρόσωπο του τέως υπουργού Εξωτερικών τον νέο… Βαρουφάκη!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα