«Επίθεση από Καμμένο και για τα μυστικά κονδύλια»!

Αποκαλύψεις του Κακλαμάνη για το πώς ο υπουργός Αμυνας εγκάλεσε τον Κοτζιά για κακοδιαχείριση των πόρων του ΥΠΕΞΤελικά, η Iστορία εκδικείται με τον δικό της τρόπο. Ο μέχρι χθες υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ουκ ολίγες φορές κατά τη διάρκεια της θητείας του είχε στοχοποιήσει προκατόχους του για τους χειρισμούς που έκαναν στα περιβόητα «μυστικά κονδύλια». Μιλούσε για σακούλες με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια, που δίνονταν σε οργανισμούς ή ΜΚΟ από τους πρώην υπουργούς, και ζητούσε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Μάλιστα, διαμόρφωνε πολιτικό προφίλ αδιάφθορου με βάση αυτές τις ενέργειές του. Οπως χαρακτηριστικά έλεγαν πολιτικά αλλά και διπλωματικά στελέχη που είχαν στοχοποιηθεί από τον πρώην ΥΠΕΞ, με αφορμή τις αποκαλύψεις που έκανε χθες ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, «τελικά ο κ. Κοτζιάς έπεσε στον λάκκο που έσκαβε στους άλλους». 

Ολα ξεκίνησαν από τις διαρροές που έγιναν από το υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης. Εκεί, ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος φέρεται ότι κατηγορεί τον κ. Κοτζιά σε υψηλούς τόνους για κακοδιαχείριση των μυστικών κονδυλίων. Μάλιστα, φέρεται ότι υποστήριξε ότι πολλές από τις επιθέσεις που δέχεται από μέσα ενημέρωσης εντός και εκτός Ελλάδος χρηματοδοτούνται από μυστικά κονδύλια, αφήνοντας μάλιστα υπονοούμενα για τον πρώην ΥΠΕΞ, μιλώντας για το «πάθος» κάποιων ΜΜΕ να στηρίξουν την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών.

Προσωπικά

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Κακλαμάνης στον ΑΝΤ1, «αυτά που βγήκαν προς τα έξω (σ.σ.: σχετικά με τη σύγκρουση Καμμένου – Κοτζιά) είναι μέρος του ρεπορτάζ. Υπάρχει ένα δεύτερο κομμάτι, που αφορούσε προσωπικές επιθέσεις του κ. Καμμένου κατά του κ. Κοτζιά. Δικές μου πληροφορίες λένε -και θα το δείτε και στις κυριακάτικες εφημερίδες- ότι από την πλευρά Καμμένου ειπώθηκε μέχρι και ο τρόπος κακοδιαχείρισης μυστικών κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών. Εκεί, ο κ. Κοτζιάς έγινε έξαλλος και ο κ. Τσίπρας έκανε τον διαιτητή μεταξύ δύο κορυφαίων υπουργών του».

Οταν έγινε γνωστή η διαρροή για τις επιθέσεις με αφορμή τα «μυστικά κονδύλια», από ανθρώπους που ανήκουν στο περιβάλλον του κ. Κοτζιά υποστηρίχθηκε ότι ο μέχρι χθες ΥΠΕΞ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να καταθέσει νόμο ελέγχου των απόρρητων κονδυλίων του υπουργείου Εθνικής Αμυνας (και άλλων υπουργείων), κατά τα πρότυπα του υπουργείου Εξωτερικών, όπου απεσταλμένος του ενημερώνει τον πρόεδρο της Βουλής κάθε φορά που εκταμιεύεται ποσό από το ΥΠΕΞ και ο κ. Βούτσης με τη σειρά του ενημερώνει τους αντιπροέδρους της Βουλής.

Τι περιέχει αυτός ο φάκελος κάθε φορά (επί Κοτζιά μιλούν για τουλάχιστον 4-5 τέτοιες «αποστολές») και αν μπορεί κάποιος να διασταυρώσει με υπογεγραμμένα παραστατικά τα ποσά, βέβαια, παραμένει ερώτημα. Οπως ερώτημα παραμένει αν κατά τη θητεία του κ. Κοτζιά εκταμιεύθηκαν χρήματα προς Μητροπόλεις, Πατριαρχεία ή ακόμη και προς ΜΜΕ, δημοσιογράφους και άλλους οργανισμούς, με το πρόσχημα της εξυπηρέτησης «εθνικών συμφερόντων».

Οσο για τα στοιχεία, συνήθως καταστρέφονται για λόγους διασφάλισης των απορρήτων, όπως εξάλλου έχει συμβεί και άλλες φορές στο παρελθόν.

—-

EΠΙΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Οι διαρροές «κύκλων» περί μυστικών κονδυλίων και βρόμικων χρηματοδοτήσεων είναι εθνικά επικίνδυνες και δηλητηριάζουν όχι μόνο την πολιτική ζωή, αλλά συνολικά την κοινωνία. Στον χορό των φημών μπήκαν ακόμα και μητροπολίτες, που πιθανόν να χρηματίστηκαν για να παίξουν συγκεκριμένο ρόλο στο Σκοπιανό.

Το θέμα πρέπει να ξεκαθαρίσει τάχιστα και όλα τα στοιχεία να έρθουν στο φως για να ξέρουμε τι ρόλο παίζει καθένας σε αυτή τη χώρα. Ας τα δώσουν λοιπόν όλα στη δημοσιότητα (με μόνη εξαίρεση αναφορές σε ευαίσθητα θέματα εθνικής ασφάλειας), διαφορετικά ας σιωπήσουν. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό για να μετατρέπεται σε επικοινωνιακή κοκορομαχία.

Δ. Ριζούλης

—-

Αποχώρησε από τη Βουλή η σκοπιανή αντιπολίτευση!

Στο κενό τα «παζάρια» του Ζάεφ. Πιο κοντά οι εκλογές

Σε φιάσκο ολκής αποδεικνύεται η προσπάθεια του Ζόραν Ζάεφ να βρει τους 80 βουλευτές που χρειάζεται για να περάσουν οι αλλαγές στο Σύνταγμα της FYROM από την παρούσα Βουλή. Ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας προσπάθησε να παζαρέψει με βουλευτές της αντιπολίτευσης που, για να θωρακίσει το δικό της «όχι», αποφάσισε χθες -τρίτη ημέρα της συζήτησης- να αποχωρήσει από τη Βουλή.

Αυτή η κίνηση του VMRO-DPMNE δείχνει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών οδεύει προς ναυάγιο και η μόνη λύση που έχει μπροστά του ο Ζόραν Ζάεφ είναι να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές, ελπίζοντας να σχηματιστεί μια νέα πλειοψηφία. Πάντως, ακόμη και αυτό το ενδεχόμενο μοιάζει δύσκολο, καθώς ούτε οι πιέσεις των ΗΠΑ έπεισαν το VMRO-DPMNE να ψηφίσει υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης.

Σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση των Σκοπίων αναφέρει ότι οι βουλευτές εγκαταλείπουν τη συζήτηση και λένε «όχι» στις συνταγματικές αλλαγές. Σύμφωνα με τους βουλευτές του VMRO-DPMNE, δεν υπάρχει ανάγκη για συζήτηση σχετικά με τις συνταγματικές αλλαγές και τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ κάλεσαν τους βουλευτές της πλειοψηφίας να μην προχωρήσουν στην ψηφοφορία.

Πάντως, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο της ΠΔΓΜ, η κυβέρνηση δεν αναμένεται να διεξαγάγει την πρώτη ψηφοφορία έως και αύριο, ενώ πιθανότερη ημερομηνία για εκλογές μοιάζει εκείνη της 9ης Δεκεμβρίου.

—-

«Ναι» στις Πρέσπες από τον πρόθυμο Χ. Θεοχάρη!

Ξεκαθαρίζουν τη στάση τους αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Κώστας Ζουράρις και ο ανεξάρτητος -πρώην βουλευτής του Ποταμιού και μελλοντικά πιθανόν του ΣΥΡΙΖΑ- Χάρης Θεοχάρης.

Αρχικά, ο κ. Ζουράρις απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπερψηφίσει την πρόταση μομφής που πιθανόν να καταθέσει η Ν.Δ. κατά της κυβέρνησης με αφορμή τη συμφωνία. Ερωτηθείς δε σχετικά, απάντησε με μια φράση από τον όρθρο του Μεγάλου Σαββάτου. «Και σαλευθήτωσαν τα θεμέλια της γης, έκστηθι φρίττων ουρανέ» δήλωσε, εννοώντας ότι, αν συντασσόταν με τη «γαλάζια» πρόταση, θα συγκλονίζονταν τα θεμέλια της γης. «Εγώ; Να ψηφίσω πρόταση μομφής της Δεξιάς; Εγώ, από τους παλιότερους αριστερούς; Ε δεν γίνεται» είπε επί λέξει. Πάντως, όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. διατηρεί την πάγια θέση του ότι θα την καταψηφίσει αν έρθει στο Κοινοβούλιο.

Τη στάση του αποσαφηνίζει, προς την αντίθετη όμως κατεύθυνση, και ο Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος -όπως όλα δείχνουν- μετά την ψήφο «κατά συνείδηση» προσχωρεί στο καθαρό «ναι» στη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ. Αλλωστε, ο ανεξάρτητος βουλευτής έκανε ξεκάθαρο «άνοιγμα» στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χθες από το βήμα της Βουλής ότι θα πρέπει να «χειροκροτήσουμε» τον κυβερνητικό προϋπολογισμό.

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα