Ρουκέτα από Σάββα Ξηρό, που ζητά αποφυλάκιση

Kατέθεσε αίτημα για λόγους υγείας με βάση το έκτρωμα Παρασκευόπουλου, που άνοιξε το… κλουβί στον Φλώρο 
Προκλητικά αφελής η κυρα-Τασία: «Δεν θα βλάψει την κοινωνία»Περισσεύει το θράσος του καταδικασμένου σε πέντε φορές ισόβια τρομοκράτη της 17Ν Σάββα Ξηρού, ο οποίος χθες κατέθεσε αίτηση για υφ’ όρον απόλυση (!) επικαλούμενος λόγους υγείας και τη νομοθεσία που οδήγησε στην -έστω και ολιγοήμερη αποφυλάκιση- του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου. 

Ο 56χρονος πολυϊσοβίτης, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας εξαιτίας του αυτοσχέδιου μηχανισμού που εξερράγη στα χέρια του το 2002 στον Πειραιά και αποτέλεσε την αρχή του τέλους για τη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν, ζητά να αποφυλακιστεί, επικαλούμενος το άρθρο 110Α ΠΚ, όπως τροποποιήθηκε το 2015 επί Παρασκευόπουλου. 

Στην αίτησή του ο Σάββας Ξηρός αναφέρει ότι, σύμφωνα με ιατρικό πιστοποιητικό του ΚΕΠΑ, έχει διαγνωστεί με ποσοστό αναπηρίας που ανέρχεται στο 98% και ξεπερνά αυτό που απαιτεί ο νόμος για να αποφυλακιστεί. Σύμφωνα με την επίμαχη διάταξη, «σε περίπτωση ισόβιας κάθειρξης ο κρατούμενος που έχει ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, αν έχει εκτίσει με οποιονδήποτε τρόπο πέντε έτη στην περίπτωση που το έγκλημά του δεν ενέχει ανθρωποκτονία, ή 10 έτη σε κάθε άλλη περίπτωση, εκτίει το υπόλοιπο της ποινής του στην κατοικία του, με ανάλογη εφαρμογή του άρθρου 56 παρ. 3». 

Μάλιστα κατά τη συνήγορό του Αννυ Παπαρούσου το πιστοποιητικό του ΚΕΠΑ «ισχύει εφ’ όρου ζωής» και, σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, ο Ξηρός «μετράει ημέρες για την αποφυλάκιση». Ηδη από το 2015 με τη διάταξη του νόμου για την αποσυμφόρηση των φυλακών δινόταν στον Σάββα Ξηρό η δυνατότητα απόλυσής του με «βραχιολάκι». Ωστόσο, ο αγιογράφος της 17Ν αρνήθηκε να φορέσει την υποχρεωτική ηλεκτρονική επιτήρηση για… θρησκευτικούς λόγους, με αποτέλεσμα να παραμείνει στη φυλακή.

—-

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Το λάθος μήνυμα

Το κράτος δικαίου τιμωρεί αλλά δεν εκδικείται. Σωστό! Ιδού όμως ποιο μήνυμα στέλνει όταν αφήνει αμετανόητους τρομοκράτες δολοφόνους να επιστρέφουν σπίτι τους: Παιδιά, κάντε ό,τι θέλετε, πάρτε όπλα, ρίξτε στο ψαχνό και μετά όλο και κάποιο παράθυρο θα βρεθεί… Είναι σοβαρό ένα κράτος που δίνει τέτοιο στίγμα;

Ο σχεδόν τυφλός Σάββας Ξηράς νομίμως θα αποφυλακιστεί, αφού ο κ. Παρασκευόπουλος του άνοιξε διάπλατα τον δρόμο με τον νόμο-έκτρωμα που έφτιαξε. Θα επιστρέψει στη θαλπωρή των φίλων και συντρόφων του… Να σκοτώσει πάλι πιθανότατα δεν μπορεί. Να καθοδηγήσει όμως μπορεί; Προφανώς… Αυτό δεν πρέπει να το λάβει υπ’ όψιν η Δικαιοσύνη;

Δ. Ριζούλης

—-

Προκλητικά αφελής η κυρα-Τασία: «Δεν θα βλάψει την κοινωνία»

Υπέρ της αποφυλάκισης του τρομοκράτη της 17Νοέμβρη Σάββα Ξηρού για λόγους υγείας τάχθηκε η γνωστή «δικαιωματίστρια» Τασία Χριστοδουλοπούλου, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι είναι ανάπηρος σε ποσοστό 90% και δεν θα βλάψει την κοινωνία! «Εκανε αίτηση αποφυλάκισης ο κ. Ξηρός, ο οποίος είναι μέσα με πολυετή ισόβια για την υπόθεση της 17Νοέμβρη. Αντιδρούν στην αίτηση αποφυλάκισης του Ξηρού, ο οποίος είναι 90% ανάπηρος και άρα δεν θα βλάψει την κοινωνία. Αυτό είναι το εύγλωττο παράδειγμα για τη βιοπολιτική που θέλει να έχει την εξουσία απέναντι στους ανθρώπους» δήλωσε ανερυθρίαστα σε επιτροπή της Βουλής.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής όχι μόνο υπερασπίστηκε με πάθος το αίτημα του πολυϊσοβίτη για απόλυση υπό όρους, αλλά κατηγόρησε και τη Ν.Δ. ότι διαλέγει κατηγορίες κρατουμένων «που δεν αξίζει να ζουν». Συνέχισε, μάλιστα, την παραληρηματική ομιλία της, ρωτώντας την αντιπολίτευση «Πρέπει να πάνε σε λευκά κελιά αυτοί και να εξοντωθούν; Αυτές οι κατηγορίες βαριάς εγκληματικότητας δεν έχουν ελπίδα να επανενταχθούν και πρέπει να εξοντωθούν;». Δεν σταμάτησε, βέβαια, εκεί, υποστηρίζοντας πως αυτές οι κατηγορίες της βαριάς εγκληματικότητας δεν έχουν καμία ελπίδα επανένταξης, λέγοντας πως υπάρχουν σήμερα κόμματα στην Ελλάδα και την Ευρώπη «που έχουν πάρει διαζύγιο από τη Γαλλική Επανάσταση και τον Διαφωτισμό»!

Σε όσα είπε η κυρία Χριστοδουλοπούλου απάντησε ο βουλευτής της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης, που ξεκαθάρισε ότι πάγια θέση της Ν.Δ. είναι ότι η υπό όρους απόλυση κρατουμένου δεν μπορεί να είναι αποσυνδεδεμένη από το παρελθόν του και τα εγκλήματα που έχει διαπράξει, αλλά να προκύπτει κατόπιν συνολικής αξιολόγησης. Οσο για τον Θεόδωρο Παπαθεοδώρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, υπογράμμισε ότι αντί να αποφυλακιστεί ένας τρομοκράτης, ο οποίος έχει καταδικαστεί πολλές φορές σε ισόβια, και να δοθεί λάθος μήνυμα στην κοινωνία, είναι προτιμότερο η Πολιτεία να προστατεύσει την υγεία του με εναλλακτικό τρόπο έκτισης σε δημόσιο νοσοκομείο, υπό την προστασία και εποπτεία του ίδιου του κράτους.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα