Παρέμβαση εισαγγελέα για τις πληροφορίες

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η διαρροή πληροφοριών για τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου ΕξωτερικώνΟ προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, παρήγγειλε έρευνα, την οποία θα διενεργήσει η Ασφάλεια Αττικής, προκειμένου να διαπιστωθεί το ενδεχόμενο διάπραξης αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων, μεταξύ των οποίων του κακουργήματος της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας.

Αφορμή για την εισαγγελική έρευνα στάθηκε η δημοσιoποίηση στον ηλεκτρονικό Τύπο πληροφοριών που φέρεται ότι περιέχονταν σε σφραγισμένο φάκελο τον οποίο μετέφερε ο διπλωματικός υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών και ανοίχθηκε στο γραφείο του προέδρου της Βουλής. Σύμφωνα με τα επίμαχα δημοσιεύματα, ο φάκελος περιείχε τρεις κωδικούς, με το συνολικό ποσό που διατέθηκε να φτάνει το 1.000.000 ευρώ.

Οπως αναφέρεται, υπήρχαν πληροφορίες για τη διάθεση των κονδυλίων σε ΜΜΕ στα Βαλκάνια, αλλά και τη στήριξη Ορθόδοξων Εκκλησιών. Η εισαγγελική έρευνα, πάντως, θα αναζητήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για τη διαρροή των επίμαχων πληροφοριών και όχι για τον τρόπο διαχείρισης των κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα