«Κεραυνοί» Σαλβίνι για τον σταυρό της Λέσβου

Ο ΥΠΕΣ της γειτονικής χώρας ξέσπασε για τον βανδαλισμό του συμβόλου της πίστης και της Ορθοδοξίας στη ΜυτιλήνηΟ σταυρός ενοχλεί τους μετανάστες, δεν αρέσει στις ΜΚΟ και τον ρίχνουν! Τι ηλιθιότητα! Μια κοινωνία που προσβάλλει τις ρίζες της είναι μια κοινωνία χωρίς μέλλον. Ελπίζω οι κάτοικοι του τόπου να ξαναστήσουν αυτόν τον υπέροχο σταυρό στην κορυφή πάνω από τη θάλασσα, ώστε να δηλώνει σε όποιον έρχεται ότι εδώ είμαστε Ευρώπη». 

Τάδε έφη Ματέο Σαλβίνι, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών και γραμματέας της Λέγκας, με ανάρτησή του στο twitter, και έδειξε άλλη μια φορά τον δρόμο στον οποίο πρέπει να βαδίσουν η Ελλάδα και η Ευρώπη.

Ο Ιταλός πήρε θέση για το ζήτημα που απασχόλησε πριν από λίγες μέρες την ελληνική κοινωνία: το γκρέμισμα ενός σταυρού κάτω από το κάστρο, σε παραλιακό σημείο της Λέσβου, επειδή «ενοχλούσε» ΜΚΟ και μετανάστες. Ο λευκός τσιμεντένιος σταυρός είχε ανεγερθεί στην περιοχή Απελή, πάνω από μία παραλία, στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με το αφήγημα, μερικές μέρες αργότερα μία από τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη Λέσβο έστειλε στον λιμενάρχη Μυτιλήνης και στον δήμαρχο Λέσβου μία επιστολή, σύμφωνα με την οποία ο σταυρός τοποθετήθηκε από αγνώστους ώστε να αποτρέπονται αλλόθρησκοι να προσέρχονται για κολύμβηση.

Κυρίως προσβλητική

Οπως ανέφερε στην επιστολή της η ελληνική ΜΚΟ, «η πράξη αυτή είναι παράνομη, αντιαισθητική (θυμίζει τάφο), αλλά κυρίως προσβλητική για το σύμβολο του χριστιανισμού, σύμβολο αγάπης και θυσίας και όχι ρατσισμού και μισαλλοδοξίας».

Κλείνοντας την επιστολή, η ΜΚΟ ζητούσε από τον λιμενάρχη και τον δήμαρχο «να αποκατασταθεί η αυθαιρεσία και η ακαταλληλότητα ύπαρξης θρησκευτικού συμβόλου σε χώρο λουομένων και η μετατροπή του σε εργαλείο επίδοξων σταυροφόρων». Λίγες μέρες αργότερα ο σταυρός επανατοποθετήθηκε από μερίδα κατοίκων, κάποιοι εκ των οποίων δήλωσαν οργισμένοι και προσβεβλημένοι με τον βανδαλισμό. Σε κάθε περίπτωση, παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσε σε κάποιους, ο σταυρός επανατοποθετήθηκε. Δυστυχώς χρειάστηκε να είναι ο Σαλβίνι αυτός που επισήμανε την αξία της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης στους ντόπιους.

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Εκαναν ό,τι δεν έκανε η Ελλάδα!

Θα περίμενε κανείς η παραπάνω τοποθέτηση να έχει γίνει από κάποιον Ελληνα πολιτικό. Της κυβέρνησης ή έστω της αντιπολίτευσης. Ωστόσο κανείς δεν τόλμησε να θίξει ή έστω να σχολιάσει το ζήτημα που απασχόλησε την κοινωνία της Λέσβου. Και η αντίδραση ήρθε από την Ιταλία. Από τον πατριώτη Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος, αναγνωρίζοντας την αξία του πατριωτισμού και της εθνικής συνείδησης για τη χώρα του, δείχνει τον δρόμο και τον τρόπο και στους Ελληνες πολιτικούς και στελέχη, που δεν τόλμησαν να πουν τα αυτονόητα. Ο Σαλβίνι πήρε θέση υπέρ της Ορθοδοξίας και υπέρ της Ελλάδας!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα