«Ο Κασόγκι είναι ζωντανός!»

Αρθρογράφος της «Χουριέτ» δήλωσε ότι αξιόπιστη πηγή τού το επιβεβαίωσεΑπό την
Eλενα Στάθου – Ελευθερόγλου

Δεν έχει τέλος το θρίλερ με την εξαφάνιση του Σαουδάραβα Τζαμάλ Κασόγκι, με τα σενάρια να θυμίζουν πλέον χολιγουντιανή ταινία μυστηρίου. Ενα από αυτά μάλιστα υποστηρίζει ότι ο Κασόγκι… ζει!

Αυτή τουλάχιστον την πληροφορία έδωσε χθες ο γνωστός αρθρογράφος της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ» Αχμέτ Χακάν, ο οποίος αποκάλυψε ότι ένας φίλος του -τον θεωρεί εξαιρετικά αξιόπιστο, καθώς όλες οι πληροφορίες που του έχει δώσει στο παρελθόν έχουν επιβεβαιωθεί- του είπε πως ο Κασόγκι είναι ζωντανός! «Ολες οι ιστορίες είναι σκουπίδια. Ο Κασόγκι είναι ζωντανός. Δεν δολοφονήθηκε» φέρεται ότι του εκμυστηρεύτηκε ο συνομιλητής του.

Την ίδια ώρα, ο Χακάν έκανε ακόμα μία αποκάλυψη που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα προηγούμενα. Σύμφωνα με τον Τούρκο αρθρογράφο, κάποιος έστειλε στο κινητό του τηλέφωνο μια σειρά φωτογραφίες με ένα διαμελισμένο σώμα και ένα κεφάλι, υποστηρίζοντας πως απεικονίζουν τα μέλη της σορού του Κασόγκι.
Στο μεταξύ, οι ηγέτες της Σαουδικής Αραβίας, σε μια προσπάθεια να βγάλουν από το κάδρο της ενοχής τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ και τη χώρα από το αδιέξοδο, φαίνεται πως βρήκαν έναν «αποδιοπομπαίο τράγο».

Το βάρος της ευθύνης

Σύμφωνα με τους «New York Times», η βασιλική οικογένεια σχεδιάζει να ρίξει όλο το βάρος της ευθύνης για τη δολοφονία του Κασόγκι στον υψηλόβαθμο σύμβουλο του πρίγκιπα, αρχιστράτηγο των μυστικών υπηρεσιών Αχμέντ αλ Ασίρι. Την ίδια ώρα, στην Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Μεβλούτ Τσαβούσογλου διέψευσε τις πληροφορίες που ήθελαν την Αγκυρα να έχει δώσει το ηχητικό υλικό της δολοφονίας σε ΗΠΑ και Σαουδική Αραβία.

Από την πλευρά τους, οι Αρχές της Κωνσταντινούπολης ανέκριναν για αρκετές ώρες 15 Τούρκους υπαλλήλους του προξενείου, στο πλαίσιο των ερευνών για την εξαφάνιση του 60χρονου δημοσιογράφου.
Πάντως, χθες ήταν η πρώτη φορά που ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παραδέχτηκε δημόσια ότι «ο Κασόγκι φαίνεται πως είναι νεκρός» και δεσμεύτηκε για «πολύ σκληρές συνέπειες». Με σοβαρές συνέπειες απείλησε το σουνιτικό βασίλειο και η Βρετανία, διά στόματος του υπουργού Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα